Események | Ezüstérem Dunaszerdahelyről

Események | Ezüstérem Dunaszerdahelyről

Második helyezést ért el vasárnap U12-es csapatunk a II. Összetartozás Kupán, Dunaszerdahelyen. A fiúk hibátlan teljesítménnyel jutottak el a döntőig, ahol a házigazdák jobbnak bizonyultak.

A budafoki vendégszereplése után nem sok idő maradt a pihenésre U12-es csapatunknak. Incze Tibor tanítványai vasárnap a II. Összetartozás Kupán szerepeltek, Dunaszerdahelyen. A csapat a B csoportban kezdte meg a küzdelmeket a Puskás Akadémia FC, a Munkács, a Király SE, a Somorja és a Felsőszeli társaságában. Az első mérkőzésen a Zakariás Kupa döntőjében fölülmúlt Munkács várt a mieinkre, akiknél ezúttal két góllal bizonyultak jobbnak.

A második találkozón a Felsőszeli TE következett, akiket öt góllal sikerült legyőzni, majd a Somorja is fejet hajtott. A csoport rangadóján a Puskás Akadémia következett a negyedik körben, akik ellen 1–0 lett a végeredmény ide. A csoportmeccseket a Király SE elleni 3–0-val zártuk, így hibátlan mérleggel, imponáló 18–1-es gólkülönbséggel zártunk a csoport élén.

Az elődöntőben az FC ETO Győr következett, és büntetőlövéseket követően, 2–1-es győzelem A döntőben a házigazda DAC fiataljai megoldhatatlan feladat elé állították fiainkat, és megálljt parancsoltak a nagyszerű menetelés végén. A srácok minden dicséretet megérdemelnek, hiszen három nap alatt két nemzetközi tornán álltak helyt, nem is akárhogyan. A döntő után Incze Tibor vezetőedző értékelt honlapunknak.

"Nagyon erős csoportban sikerült az első helyet megszerezni, megelőzve a Puskás Akadémiát, a Munkácsot, vagy az egykori híres kapus, Király Gábor nevével fémjelzett (és általa is elkísért) Király Akadémiát. Az elődöntőben egy végig kiegyensúlyozott, gólhelyzetekben és látványos megoldásokban gazdag mérkőzésen, büntetőpárbajban sikerült legyőznünk az ETO Győr csapatát. A döntőben sajnos kiütközött az elmúlt három nap erőfeszítése és a mai, tűző napon lejátszott hat mérkőzés fáradtsága. Bár tisztességesen küzdöttek a srácok, a házigazda minden tekintetben fölénk kerekedett és teljesen megérdemelten szerezte meg az első helyet.

Minden elismerést megérdemel csapatom egész évi teljesítménye, és nevükben is szeretném megköszönni a szülők és a klub vezetőségének támogatását! Jöhet a megérdemelt pihenő. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!"

Eredmények
Csoportmeccsek

FK Csíkszereda – MFA Munkács 2–0
Gólszerzők: Orbán Hunor (2)
Felsőszeli TE – FK Csíkszereda 0–5
Gólszerzők: Orbán Hunor (2), Marucza Kristóf, Sípos Tamás, Deák Kristóf
FK Csíkszereda – FC STK Somorja 7–1
Az FK gólszerzői: Bajkó Miklós (5), Keresztes Kevin (2)
Puskás Akadémia FC – FK Csíkszereda 0–1
Gólszerző: Orbán Hunor
Király SE – FK Csíkszereda 0–3
Gólszerzők: Bajkó Miklós, Deák Kristóf, Keresztes Kevin
Elődöntő
FC ETO Győr – FK Csíkszereda 1–2
Döntő
FK Csíkszereda – Dunaszerdahelyi DAC 1904 0–4

Végeredmény
1. DAC 1904
2. FK Csíkszereda
3. Puskás Akadémia FC
4. FC ETO Győr
5. Partium LA
6. MFA Munkács
7. FK TSC Topolya
8. Király SE
9. FC STK Somorja
10. FKM Érsekújvár
11. Felsőszeli TE
12. KFC Komárom


Az ezüstérmes csapat névsora: Bajkó Miklós, Bâlbâe Robert, Deák Kristóf, Ferencz Kristóf, Forró Patrik, Gîrbea Alex, Kelemen Ákos, Keresztes Kevin, Marucza Kristóf, Orbán Hunor, Sípos Tamás, Szabó Ákos, Vrencean Dávid Vezetőedző: Incze Tibor, másodedző: Méhes Endre

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza