Események | Kezdődik a VI. Székelyföld Amigo Ifjúsági Nemzetközi Labdarúgó Torna!

Szerdán indult útjára a labda a VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgótornán.

Események | Kezdődik a VI. Székelyföld Amigo Ifjúsági Nemzetközi Labdarúgó Torna!

Technikai értekezlet és sajtótájékoztató vezette fel a szerdán kezdődő VI. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgótornát. Erős kerettel vág neki U17-es csapatunk a négy napos megmérettetésnek.

A részt vevő csapatok képviselőivel tartott technikai értekezlettel kezdődött a szerdai nap. Az eseményen Dusinszki Zoltán, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója és Cseke Szilárd, az FK Csíkszereda sportigazgatója osztotta meg a csapatokkal a tornával kapcsolatos technikai részleteket.

Ezt követően a sajtó képviselőit tájékoztattuk az esemény részleteiről. A sajtóeseményen jelen volt Becze Tibor, az Amigo cégcsoport alapító tulajdonosa. A vállalkozó elmondta, hogy örül az FK-val történt megállapodásnak. "Sok éve támogatjuk a jégkorongot, most pedig az FK-val is kezet fogtunk. Reméljük, hogy hagyományt teremtünk a kupa támogatásával és a továbbiakban is a rendezvény mellett leszünk majd!" – fogalmazott Becze Tibor.

Cseke Szilárd kiemelte, klubunk minden napra várja a Sportpark lelátóira a nézőket, szombaton pedig egész napos futball-programot kínálunk. "Tizenegy órától játszik a felnőtt csapatunk a bajnokság első mérkőzését, ezzel egyidőben elkezdődnek a helyosztók a Sportparkban. Délután fél háromtól játszanak a harmadik helyért és 17 órakor a stadionban kezdődik a döntő. Egész napos futball-eseményt ajánlhatunk így a csíkszeredaiaknak" - mondta el a sportigazgató.

Erősödött a keretünk

Dusinszki Zoltán megosztotta, hogy az U17-es csapat kerete megerősödött a nyár folyamán. "Voltak távozóink és voltak érkezők is. Sikerült igazolnunk játékost a Szegedi Labdarúgó Akadémiáról, a Marosszentgyörgyi Kindertől, a Szebeni Interstartól és a Temesvári Politól is. Ezen kívül két fiatal, tehetséges játékost az alsóbb korosztályból felhoztunk ebbe a keretbe. Trombitás Dávid Szegedről, Györfi Attila Marosszentgyörgyről, Morhan Jonathan Szebenből és Kulcsár Medárd Temesvárról érkezett hozzánk. Erdei Ramon és Luca Novelli a Szatmárnémeti Sportiskolából jött. Kiemelném Bödő Efraim Zoltán és Jakab Krisztián játékosokat, akik az elmúlt esztendőben a 2006-os korosztályban játszottak, idén ők is ezt a csapatot erősítik. Összesen tehát nyolc játékossal erősítettük meg a keretet, reméljük, ez a pályán is meg fog látszani!" – mondta el szakmai igazgatónk.

Cseke Szilárd zárásként elmondta, az FK Csíkszereda mérkőzéseit és a torna döntőjét az FK Csíkszereda Youtube-csatornáján élőben lehet majd követni. 

A torna programja

Augusztus 2., szerda
16.30 óra NK Eszék – Topolyai TSC (FK Sportpark, B-pálya)
19.00 óra FK Csíkszereda – MFA Munkács (FK Sportpark, A-pálya)
Augusztus 3., csütörtök
16.30 óra PFLA – NK Eszék (FK Sportpark, A-pálya)
19.00 óra MFA Munkács – Dunaszerdahelyi DAC (FK Sportpark, B-pálya)
Augusztus 4., péntek
16.30 óra PFLA – Topolyai TSC (FK Sportpark, B-pálya)
19.00 óra Dunaszerdahelyi DAC – FK Csíkszereda (FK Sportpark, A-pálya)
Augusztus 5., szombat
11.00 óra 5-6. helyért (FK Sportpark, B-pálya)
14.30 óra 3-4. helyért (FK Sportpark, A-pálya)
17.00 óra DÖNTŐ (Városi stadion)
19.00 óra Díjkiosztás

A mérkőzésekre a belépés ingyenes, szeretettel várjuk kedves szurkolóinkat! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza