Események | Kiütéses győzelem a végére

Események | Kiütéses győzelem a végére

Hétgólos győzelemmel zárta Székelyföld labdarúgó-válogatottja az FK Csíkszereda stadionjában megrendezett CONIFA világbajnoki selejtezőtornát Két Szicília Királysága ellen. Kovács Lóránt mesterhármast szerzett, Magyari Szilárd duplázott. A találkozón három piros lapot mutatott fel a játékvezető.

A vasárnapi mérkőzés előtt már tudott volt, hogy Székelyföldnek akár egy egygólos vereség is a kijutást jelentette a jövő évi CONIFA világbajnokságra, miután Chameria szombaton 3–1-re fölülmúlta Két Szicília Királyságát. Azonban a mérkőzés kezdetén már látszott, hogy a dél-olaszok ellen nem bíznának semmit a véletlenre a hazai fiúk.

Az égszínkék színekben játszó székelyföldi csapat a kezdő sípszótól támadóan lépett fel, sorra érkeztek a hazai lehetőségek. Csiszer Balázs, majd Göndör Alex és Kovács Lóránt is megszerezhette volna a vezetést az első fél órában. Végül a 34. percben Magyari Szilárd törte meg a jeget, akit egy kitűnő jobb oldali betörés után kilőtte a hosszú sarkot (1–0). A szünetig további hazai helyzeteket és Kelemen Dávid kapufáját jegyezhettük fel, a vendégek alig jutottak el a székely 16-os környékére.

Piros lapok és gólözön

A második félidő Magyari lesgóljával indult, majd gyökeres fordulatot vett a mérkőzés. Az 51. percben egy vendég szabálytalanságot követően kisebb dulakodás alakult ki a félpálya közelében. A bíró sípjele után támadásba lendültek volna a szicíliaiak, amit Szondi Botond akadályozott meg. Az ebből kialakult konfliktus nyomán az FK középpályása és a lökdösődő Vincenzo Pasqva is piros lapot kapott.

A székelyföldi szabadrúgást csak az 57. percben, a viharos események után végezhette el Kovács Lóránt, aki viszont nem zavartatta magát és mintegy 22 méterről a jobb kapufát is érintve nagyszerűen talált a hálóba (2–0). Innentől felgyorsultak az események, a vendégek megzavarodott csapat benyomását keltették, a székelyföldi gárda pedig kíméletlenül kihasználta ezt. Az 59. percben Györgyi Arthur közelről lőtte a kapu közepébe a harmadikat (3–0). Egy minutummal később Csiszer nagyszerű jobb oldali beadását Magyari fejelte Viscardi kapujába (4–0). A 74. percben újabb hazai találat született lesről, de öt perc múlva Csürös Attila 25 méteres lövése már szabályosan talált utat a hálóba (5–0). A 81. percben újra Kovács Lóránt volt eredményes, ezúttal fejjel (6–0). A pontot az i-re szintén ő tette fel a 88. percben, újabb fantasztikus szabadrúgásgóllal (7–0).

A lefújás után joggal ünnepelt a közönség, amely a Nélküled felhangzását követően a székely- és a magyar himnusz eléneklésével köszönte meg a székely válogatott nagyszerű hétvégi teljesítményét. Az Ilyés Róbert irányította csapat hibátlan teljesítménnyel jutott ki a 2024-es, kurdisztáni CONIFA világbajnokságra.

CONIFA világbajnoki selejtezőtorna
Székelyföld – Két Szicília Királysága 7–0 (1–0)
Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Roger Lundbäck (Svédország), asszisztensek: Zoran Ljakić és Nedeljko Rauković (Szerbia)
Gólszerzők: Magyari Szilárd (34. és 60.), Kovács Lóránt (57., 82 és 88.), Györgyi Arthur (59.), Csürös Attila (79.)
Kiállítva: Szondi Botond (52.), ill. Vincenzo Pasqva (52.), Potito Paccione (86.)
Székelyföld: Simon Máté – Csiszer Balázs, Gergely Botond, Kelemen Dávid (Csürös Attila, 62.), Vita Dániel (Dobozi Krisztián, 71.), Szondi Botond, Veres Szilárd (Balázs Lajos Norbert, 65.), Göndör Alex (Kárándi Botond, 46.) , Györgyi Arthur (Simó Csongor, 62.), Kovács Lóránt, Magyari Szilárd Vezetőedző: Ilyés Róbert
Két Szicília Királysága: Saverio Viscardi – Christian Costa, Raffaele Imparato, Pedro Antonio, Antonio De Simone (Nicola De Rosa, 66.), Mario Ferri (Nassim Mendel, 58.), Federico Di Fuzio, Vincenzo Pasqva, Giuseppe Diavella (Potto Paccione, 66.), Fulvio Carbone (Vincenzo Margiotta, 58.), Gabriele Morana (Luca Natale, 73.) Vezetőedző: Mario Wastafierro

További eredmények:
Székelyföld – Chameria 3–2 (0–1)
Chameria – Két Szicília Királysága 1–3 (0–1)
A torna végeredménye
1. Székelyföld 6 pont
2. Chameria 3 pont
3. Két Szicília Királysága 0 pont

Farkas Endre

 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza