Események: Kiválasztót tartottunk a 2008-as korosztálynak

Események: Kiválasztót tartottunk a 2008-as korosztálynak

Kiválasztót tartott szerdán Csíkszeredában az FK Csíkszereda berkein belül működ Székelyföld Labdarúgó Akadémia. A 2008-as korosztály számára kiírt válogatón az akadémiai alközpontok kiválasztottai és a már Csíkszeredában csiszolódó tehetségek is részt vettek.

Benépesült szerdán a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pálya. Mintegy harminc fiatal labdarúgó adott számot felkészültségéről. A 2008-ban született korosztályhoz tartozó fiúk a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjaiból érkeztek, illetve részt vehetett a kiválasztón néhány „külsős” játékos is. A mostani kiválasztási folyamat során a következő szezon U16-os, akadémiai csapatának keretét fogják összeállítani klubunk szakemberei. Az idei kiválasztó annyiban volt más az előző évekhez képest, hogy már egy évvel ezelőtt érkeztek tehetségek az alközpontokból az akadémiára. Ők ebben a (tan)évben már szokhatták az akadémiai életet és hamarabb beléphetnek a képzésbe. Ezt a meglévő keretet szeretnénk felduzzasztani a mostani folyamat által.

Több lépcsős folyamat

Az elmúlt héten lezajlott az alközpontokban a kiválasztás első felvonása. Az ott jó teljesítményt nyújtó, tehetséges gyerekeket hívták be ez alkalommal a csíkszeredai, második körre. Az akadémiai alközpontokon kívül a Jeremiás Zoltán vezette scout-rendszer által is érkeztek futballisták. A keddi napot követően 29 fiatal jutott tovább, belőlük fog kialakulni egy 24 fős keret, három-négy tehetségesebb játékos pedig a 2007-es korosztályhoz csatlakozhat.

Biztató produkciók

A kiválasztás részleteivel kapcsolatosan Dusinszki Zoltán, szakmai igazgató tájékoztatta honlapunkat:

„Három részre lehetett osztani a kiválasztást. Voltak motorikus-, fizikai tesztek, ügyességi feladatok. Ezen kívül végeztünk képességvizsgát a technikai képességek megfigyelésére, különválasztva a támadókat, középpályásokat és védőket. A harmadik részben egymás elleni játék zajlott” – osztotta meg a szakember. Hozzátette: a legfontosabb, hogy mérkőzés-helyzetben látszódjon a jelentkezőn a potenciál, mutasson olyan produkciót, amely alapján úgy gondolhatják a szakembereink: ő lehet a jövő futballistája Csíkszeredában, vagy valamelyik profiligában. Dusinszki Zoltán azt is elárulta, hogy a fiatalok biztató produkciót mutattak

A kiválasztási folyamat harmadik részét májusban fogják megtartani. Akkor pszichológiai teszt vár a most kiválasztott fiatalokra, InBody teszteket is fognak végezni, valamint újra lehetőségük lesz a résztvevőknek mérkőzésen bizonyítani. Ezt követően lesz a kiválasztott gyerekeknek még egy fontos feladatuk, be kell iratkozzanak a csíkszeredai iskolák valamelyikébe.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza