Események | Lábbuszoztunk

Események | Lábbuszoztunk

A csíkszeredai városháza felkérésére fiatal futballistáink egy héten keresztül részt vesznek a Lábbusz programban. A Liga 3-as keret tagjai nagy felelősségérzettel kísérik iskolába a gyerekeket, amiről meggyőződtünk, amikor pénteken elkísértük őket reggeli útjukon.

Klubunk időről-időre igyekszik kivenni a részét társadalmilag fontos feladatokból. Ennek a társadalmi felelősségvállalásnak szép példája, hogy ezekben a napokban, a csíkszeredai városháza felkérésére, egy héten keresztül kísérnek iskolába diákokat Liga 3-as csapatunk keretének tagjai.

A 12 fiú azt vállalta, hogy korábban felkel és Csíkszereda különböző városrészéből iskolába kíséri a Lábbusz/Pedibus programban részt vevő gyerekeket.  A pénteki napon elkísértük őket.

A legtávolabbi találkozási ponton, a Tudor-negyedben beszéltünk meg találkozót Balázs Lajos Norberttel és Bujdosó Szilárddal. Ők keltek a legkorábban, 7 órakor, a reggeli félhomályban már várják a gyerekeket. Ezen a borúsnak induló napon egy kislány érkezett ide, a hétvégéhez közeledve kicsit elfogyott a családok lelkesedése. A kis csapatunkkal a következő „megállóhoz” indultunk. Mire átbeszéltük a hétvégi mérkőzés esélyeit, meg is érkeztünk és újabb felszállóval bővült az „utaslista”.

Köszönjük a felkérést!

A jégpályánál már egészen komoly kis csapat gyűlt össze, a parkba pedig megérkezett a többi csapattárs, azaz „buszsofőr” is, hogy aztán mindenki induljon a megfelelő iskolába a gyerekekkel. Ahogy telt az idő, a kicsik egyre oldottabbak voltak, hangos csevegéssel jutottunk el a főtérig. Innen volt, akit a művészeti iskolába kellett elkísérni, a többiek a Nagy Imre iskolához igyekeztek. Itt ért véget a mi reggeli utunk is. Visszavártuk a távolabbról érkező önkénteseinket, hogy egy csoportképpel állítsunk emléket a lábbuszos hétnek.

A fiúk elmondták, hogy szívesen vettek részt a programban, a koránkelésen kívül csupa pozitív élményről tudtak beszámolni. A gyerekek bizalommal voltak irántuk, ők pedig odafigyeléssel tettek eleget vállalt feladatuknak. A résztvevők: Baga István Szabolcs, Balázs Lajos Norbert, Bartók Alpár, Biró Tamás, Bujdosó Szilárd, Bărăbaș Marius, Csala Róbert, Hadnagy Tamás, Lukács Dániel, Miklós Norbert, Szín Ferenc, Vereguț Daniel.

Köszönjük a felkérést és köszönjük a fiatal futballistáinknak a részvételt, akik most is igazi csapatként oldották meg a feladatukat!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza