Események | Nagymúltú, olaszországi tornára utaztak az U13-asok

A nagy múltra visszatekintő, 24. alkalommal megrendezett, olaszországi Città di Gavardo nemzetközi labdarúgó tornán vesz részt U13-as együttesünk péntektől vasárnapig.

Események | Nagymúltú, olaszországi tornára utaztak az U13-asok

A nagy múltra visszatekintő, 24. alkalommal megrendezett, olaszországi Città di Gavardo nemzetközi labdarúgó tornán vesz részt U13-as együttesünk péntektől vasárnapig. Kovács Tamás tanítványai az első mérkőzésen a világhírű FC Internazionale Milano fiataljaival csapnak össze.

Négy ország 16 csapata vesz részt péntektől vasárnapig az olaszországi Gavardo városában megrendezett U13-as gyerektornán. A résztvevők között ott találjuk az FK Csíkszereda fiatal tehetségeit is Kovács Tamás vezetésével.

A tornáról

A Città di Gavardo (Gavardo Városa) elnevezésű megmérettetés 1999-ben indult útjára a helyi AC Gavardo klub kezdeményezésére. A torna azóta a húsvéti időszak legjelentősebb futball-eseményévé nőtte ki magát Lombardia tartományban. A házigazda Gavardo mellett a régiót a Lumezzane, a Feralpisalò és a Brescia együttese képviseli. Rajtuk kívül a Serie A-s együttesek közül az Internazionale, az Atalanta, a Verona, a Monza és a Sassuolo, a Serie B-ből a Cremonese és a Sudtirol, a Serie C-ből pedig a Padova és a Vicenza képviselteti magát. Olaszországon kívülről az FK Csíkszereda, a Diósgyőri VTK és a horvátországi HNK Rijeka (Fiume) vesz részt a tornán.

A célokról

A torna szervezői a kezdetektől fogva kettős célt fogalmaztak meg. Egyrészt a különböző országokból érkező nemzetiségek, különböző kultúrát képviselő fiatalok ismerkedése és barátkozása áll a középpontban. Másrészt az esemény hagyományosan jótékonysági célokat is szolgál. A bevételek egy részét a FratelliXSport és a Fallo col Cuore egyesületek kapják. Az első az értelmi, érzékszervi fogyatékkal élők támogatását szolgálja, 10-től 99 éves korig biztosítva számukra sportolási lehetőséget. A második a szívbetegségek elleni küzdelem egyik élharcosa Olaszországban.

A program

A csoportmérkőzéseket pénteken és szombaton játsszák le a csapatok. A játéktér a Gavardo Sportközpont füves és szintetikus pályája lesz, mindegyik csapat felváltva fog szerepelni a különböző helyszíneken. Szombat délutántól a füves pályán kezdődnek a negyeddöntők, míg a műfüvesen a kilencediktől a tizenhatodikig terjedő helyezésekről döntő mérkőzések lesznek. Vasárnap délelőtt az elődöntőkben küzdenek meg az odáig eljutó együttesek, a döntőt 17 órakor vívják. Az FK fiataljai a B-jelű négyesbe kaptak besorolást az Inter, a Feralpisalò és a Padova társaságában. Az első két gárdával pénteken, míg a Padovával szombaton csap össze Kovács Tamás legénysége.

A részletes program
Március 29., péntek

11:00 Monza – Rijeka és Brescia – Vicenza
12:00 Atalanta – DVTK és Sudtirol Gavardo
13:30 Inter – FK Csíkszereda és Feralpisalò – Padova
14:30 Sassuolo – Cremonese és Verona – Lumezzane
16:00 Monza – Vicenza és Rijeka – Brescia
17:00 Atalanta – Gavardo és DVTK – Sudtirol
18:30 Inter – Padova és FK Csíkszereda – Feralpisalò
19:30 Sassuolo – Lumezzane és Cremonese – Verona
Március 30., szombat
9:30 Monza – Brescia és Rijeka – Vicenza
10:30 Inter – Feralpisalò és FK Csíkszereda – Padova
11:30 Sassuolo – Verona és Cremonese – Lumezzane
12:30 Atalanta – Sudtirol és DVTK – Gavardo
16:00 A1 – B2 és A4 – B4
17:00 B1 – A2 és A3 – B3
18:30 C1– D2 és C4 – D4
19:30 D1 – C2 és C3 – D3
Március 31., vasárnap
9:30 Helyosztók a 13-14. és a 15-16. helyezésekért
10:30 Első elődöntő és helyosztó a 11-12. helyezésekért
11:30 Második elődöntő és helyosztó a 9-10. helyezésekért
15:00 Helyosztó az 5-6. helyezésekértés a 7-8. helyezésekért
16:00 A harmadik helyért
17:00 Döntő
18:30 Díjazás

A torna hírei követhetőek a hivatalos Facebook-oldalon és az esemény honlapján

Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza