Események | Svéd játékvezető fújja a sípot a hétvégén

A svéd Roger Lundbäck fogja vezetni a hétvégi, csíkszeredai CONIFA világbajnoki selejtező-mérkőzéseket.

Események | Svéd játékvezető fújja a sípot a hétvégén

A svéd Roger Lundbäck fogja vezetni a hétvégi, csíkszeredai CONIFA világbajnoki selejtező-mérkőzéseket.

Két találkozót játszik a hétvégén Székelyföld labdarúgó válogatottja az FK Csíkszereda stadionjában. Az Ilyés Róbert által vezetett csapat a Független Labdarúgó Egyesületek Szövetségének (Confederation of Independent Football Associations, röviden: CONIFA) 2024-es, kurdisztáni világbajnokságának selejtezőjében lép pályára június 30-a és július 2-a között.

Mindhárom találkozót a CONIFA játékvezetői testületének nemzetközi vezetője, Roger Lundbäck vezeti. A svéd bíró ismerős lehet a székelyföldi csapat tagjai számára. A 2018-as, londoni világbajnokságon, a Matabeleland elleni csoport-mérkőzésen partjelzői feladatokat látott el. Ugyanezen a tornán, a későbbi világbajnok, Kárpátalja elleni találkozón szintén ő volt a negyedik játékvezető.

A legutóbbi, Hegyi-Karabahban rendezett Európa Bajnokságon a Lappföld elleni, hetedik helyért vívott találkozón a negyedik játékvezetői teendőket látta el. Roger Lundbäck munkáját hazai partjelzők fogják segíteni.

A csíkszeredai selejtező-torna programja
Június 30., péntek 19.30 óra, FK stadion
Székelyföld – Chameria
Július 1., szombat 19.30 óra, FK stadion
Chameria – Két Szicília Királysága
Július 2., vasárnap 19.30 óra, FK stadion
Székelyföld – Két Szicília Királysága

A találkozókra érvényesek lesznek az FK Csíkszereda 2022/2023-as szezonbérletei. Klubunk hűséges szurkolói tehát ingyenesen tekinthetik meg mindhárom összecsapást a bérletük felmutatásával. Azok számára, akik nem rendelkeznek bérlettel, a belépő egységesen 30 lejbe kerül mérkőzésenként. Jegyek kaphatók a Csíki Mozi jegypénztárában, illetve a találkozók előtt a helyszínen. A székelyföldi csapat két mérkőzésére megvásárolt belépőkkel megtekinthető a vendégcsapatok szombati találkozója is. További információ-kérés, előzetes jegyigénylés, Székelyföld-válogatott mezigénylés leadható a szekelyvalogatott@gmail.com e-mail címen.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza