Események | U12 | Bronzéremmel tértünk haza Budafokról

Nagyszerű tornán vett részt U12-es utánpótlás-csapatunk a mögöttünk álló hétvégén. Incze Tibor tanítványai a II. Zakariás Kupáról bronzéremmel térhettek haza.

Események | U12 | Bronzéremmel tértünk haza Budafokról

Nagyszerű tornán vett részt U12-es utánpótlás-csapatunk a mögöttünk álló hétvégén. Incze Tibor tanítványai a II. Zakariás Kupáról bronzéremmel térhettek haza.

A mögöttünk álló hétvégén U12-es fiú együttesünk a második alkalommal megszervezett Zakariás Kupán szerepelt. A fiúk jól szerepeltek a csoportkörben, ahol a házigazda Budafoki LC és az ESMTK elleni győzelem közé egy döntetlen "ékelődött be" a Dunaszerdahely ellen. Az elődöntőben a Topolyai SC egyetlen találattal jobbnak bizonyult, a bronzmeccsen viszont minden összejött és fölényes győzelemmel zárták a srácok a budafoki megmérettetést.

A hétvége eseményeit Incze Tibor vezetőedző foglalta össze honlapunknak.

"Tisztességesen helyt állt csapatunk az Aranycsapat legendás játékosának, Zakariás Józsefnek nevével fémjelzett II. Zakariás Kupán. A csoportküzdelmek során rosszabb gólarányunknak köszönhetően jutottunk tovább a második helyről, majd egy végletekig kiélezett mérkőzésen az elődöntőben egy góllal kikaptunk a Topolya csapatától. A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen minden összejött csapatunknak és fölényes győzelemmel szerezték meg a bronzérmet.

Kitűnő szervezési körülmények és, az első napi néha zuhogó eső ellenére, nagyon jó minőségű gyepszőnyeg fogadta a négy ország képviseletében pályára lépő csapatokat. Két magabiztos csoportmérkőzésen aratott győzelem után a későbbi bajnok DAC elleni mérkőzés igazi focicsemegének bizonyult a kilátogató nézők számára, ahol látványos technikai megoldások, szikrázó párharcok és kihagyott lehetőségek után igazságos döntetlen született. Az elődöntőben a Fortuna elpártolt tőlünk, egy védelmi figyelmetlenség után gólt kaptunk és utána hiába uraltuk a mérkőzést és alakítottunk ki sok helyzetet, csak kapufákig jutottunk, így nem sikerült döntőbe jutnunk. A bronzmérkőzésen kiváló kapusteljesítmény társult a srácok lendületes játékához, két remekbe szabott fejes góllal és két szép egyéni akcióval simán legyőztük a Puskás Akadémia csapatát. Ugyanakkor két különdíjban is részesültünk, a legjobb kapusnak Bâlbâe Robert bizonyult, majd a résztvevő csaptoknak szervezett ügyességi versenyen is csapatunk bizonyult a legjobbnak, élén Brugger Péterrel.

Ezúton szeretném megköszönni a marosvásárhelyi, szovátai és nyárádszeredai partner klubjaink, valamint a szülők és a klub vezetőségének támogatását. Hajrá FK, hajrá Székelyföld!"

II. Zakariás Kupa
Az FK Csíkszereda eredményei
Csoportmeccsek

FK – Budafoki LC 2–0
FK – DAC 0–0
FK – ESMTK 2–1
Elődöntő
Topolyai SC – FK 1–0
A 3. helyért
FK – Puskás Akadémia 4–0

A végeredmény
1. Dunaszerdahely
2. Topolyai SC
3. FK Csíkszereda 
4. Puskás Akadémia
5. Budafoki LC
6. ESMTK
7. Partium LA
8. Kőszegi FC

A torna legjobb kapusa: Bâlbâe Robert (FK Csíkszereda)

A harmadik helyezett csapat névsora: Antal Zalán, Ábrahám Ábel, Ábrahám Áron, Bâlbâe Robert, Becze Balázs, Benkes András, Brugger Péter, Boga Olivér, Crăciun Luca, Gondos Tamás, Hajnal László, Ilyés Gergő, Matei Darius, Somodi Dragoș Vezetőedző: Incze Tibor, másodedző: Xavier Serramitja Delgado

Farkas Endre
 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza