Felkészülés | Egy góllal jobb volt a Sepsi

Egygólos vereséget szenvedett hazai pályán liga 2-es együttesünk a Sepsi OSK csapatával szemben szombaton. Varga Roland két góljára Kelemen Dávid válaszolt.

Felkészülés | Egy góllal jobb volt a Sepsi

Egygólos vereséget szenvedett hazai pályán liga 2-es együttesünk a Sepsi OSK csapatával szemben szombaton. Varga Roland két góljára Kelemen Dávid válaszolt.

Szépszámú érdeklődőt vonzott a két székelyföldi csapat szombati felkészülési találkozója, mintegy 700 néző foglalt helyet az FK stadionjának lelátóin. Sokan érkeztek Sepsiszentgyörgyről is, hogy kihasználva a tavaszias időjárást, a helyszínen szorítsanak a Szuperliga felsőházi rájátszásában érdekelt háromszékieknek. 

Ilyés Róbert gárdája szintén a play-off küzdelmeire készül, ennek szellemében a héten Hargitafürdői edzőtáborba vonultak a fiúk, szombaton pedig az egy szinten fentebb futballozó OSK ellen léptek pályára. A találkozót Rondon kapu fölé-mellé szálló lövése vezette fel, majd Ciobotariu félmagas próbálkozását ütötte szögletre az ezúttal kezdő Karácsony Márk. A 12. perc hozta meg az első hazai lehetőséget, Szondi Botond tört be a jobb oldalról a vendégek 16-osán belülre, majd megcélozta a hosszú alsó sarkot, labdája centiméterekkel tévesztett célt. Két perccel később Makrai vezette a labdát egészen az alapvonalig, ám beadás, vagy lövés nélkül zárult az akció.

A 19. percben sajnálatos sérülés miatt volt kénytelen változtatni Ilyés Róbert. A félpályánál Nistor Ákos maradt lent, majd hagyta el a pályát a térdét fájlalva, helyére Bakos Ervin érkezett. Két percre rá Salvatore Marrone is befejezte, az ő helyét Apro Claudiu vette át. Az első fél óra utolsó előtti percében Csürös Attiláról pattant a játékszer Varga Rolandhoz, aki kissé balról kilőtte a kapu bal oldalát (0–1). A 31. percben ismét Karácsony védett nagyot, egy minutummal később Vita a gólvonalról mentett hatalmasat, amikor Ștefanescu ívelése nyomán a labda már átszállt Karácsonyon. A 33. percben ismét Karácsony volt a helyén, a jobb felső saroknál védett nagyszerűen. A lefújás előtti pillanatokban Varga Roland másodszor is eredményes volt, miután enyhén lesgyanús helyzetben kilépett középen és a kapu közepébe lőtt (0–2).

A szépítés összejött

A második félidő Bakos jól eltalált lövésével indult, a Niczulyt váltó Moldovan mentett jól. Az 52. percben Babati 16 méteres bal lábas lövését fogta a Sepsi hálóőre. A 64. percben Bakos maradt lent, az időközben sorcserét végrehajtó FK-kezdőből Pintér Bence tért vissza a fiatal középpályás pótlására a pályára. A 74. percben a Karácsonyt váltó Gyenge Szilárd mentett Debeljuhhal szemben. Három egység elteltével nagy lehetőséget hagytunk ki, Gal-Andrezly remek, bal oldali beadását Jelena fejelte kapura, a középre tartó labdát fogta Moldovan. A 87. percben Nagy János, a 16-os bal oldali sarkáról eleresztett szabadrúgását ütötte maga elé Moldovan, ám senki nem érkezett a kipattanóra és szögletre mentettek a vendégek. A sarokrúgás után a labda a bal oldalon Kelemen Dávidhoz került, aki remekül lőtte ki a hosszú sarkot (1–2). A mérkőzést Babati Benjamin jobb alsó sarkot megcélzó lövése zárta, amit Moldovan biztosan fogott. 

A Szuperliga felsőházában vitézkedő Sepsi OSK tehát egygólos győzelemmel távozott a barátságos hangulatú felkészülési találkozóról. A folytatásban Ilyés Róbert tanítványai április 1-jén lépnek pályára legközelebb. Kelemen Dávidék a felsőházi rájátszás első fordulójában hazai pályán fogadják a Sellenberk együttesét.

Felkészülési találkozó
FK Csíkszereda – Sepsi OSK 1–2 (0–2)

Csíkszereda, FK stadion
VezetteCiucanu Octavian
Gólszerzők: Kelemen Dávid (88.), ill. Varga Roland (29. és 45.)
Sárga lap: Pavolt Safranko (33.)
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Dezamits Dominik, Csürös Attila, Vita Dániel, Salvatore Marrone (Apro Claudiu, 23.), Pintér Bence, Nistor Ákos (Bakos Ervin, 21.), Szondi Botond, Babati Benjamin – Makrai Gábor, Balogh Szilárd Vezetőedző: Ilyés Róbert
Az 57. perctől: Gyenge Szilárd – Apro Claudiu, Kelemen Dávid, Nagy János, Gal-Andrezly Peter – Veres Szilárd, Soufiane Jebari, Bakos Ervin (Pintér Bence, 64.), Babati Benjamin – Ronai Robert, Jelena Richárd
Sepsi OSK: Niczuly – Oteliță, Kecskés, Ciobotariu, Ştefan, Popşa, Kallaku, Ştefănescu, Varga Roland, Rondon, Šafranko 
Csereként pályára lépett: Moldovan, Aganovic, Varga Kevin, Dumitrescu, Ninaj, Debeljuh, Păun, Batzula Vezetőedző: Bernd Storck

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza