Felkészülés | Ezúttal három oda

Az FK fiatal játékosai nem találták a ritmust a Debreceni Vasutas Sport Club NB III-ban pallérozódó utánpótláscsapata ellen.

Felkészülés | Ezúttal három oda

Az FK fiatal játékosai nem találták a ritmust a Debreceni Vasutas Sport Club NB III-ban pallérozodó utánpótláscsapata ellen. Az első hatvan percet a DVSC II. uralta, a rendhagyó összeállításban pályára lépő FK leginkább a védekezést gyakorolta.

Ráduly Róbert Kálmán helyszíni beszámolója.

Már a 2. perc elején vezetést szerezhetne az FK. Nistor indítását követően, László elrúgja a labdát a kapus mellett egy debreceni védő szögletre ment. A túloldalon Egri hagy ki nagy helyzetet. A Debrecen támad, az FK védekezik. A 16. percben Szondi jó ütemű mélységi indításáról marad le egy paraszthajszállal Leczki. Két perc múlva érkezik a debreceniek válasza, Kocs-Washburn tíz méterről, a kifutó Simon fölött, átemelt labdája a bal kapufa jobb oldalát érintve pattan mellé. 

A 21. percben szintén Kocs-Washburn a főszereplő. Bal oldali villámgyors tamadásepítést és remek oldalváltást követően, Doktortól kap középen jó labdát, az első lövését blokkolják, az újrázasa ellenben útat talál a bal sarokba (0–1)

A folytatásban is a DVSC II. uraltalja a játékot. Az FK a 33. percben jut el ismét lövésig. Szondi indítását a tizenhatos vonaláról Jakab szúrja rá, a labda lelassul a menteni igyekvő védő lábán. A 36. percben Cibla próbalja bal oldali sarokrúgásból becsapni Simont. Az ív remek, de az FK hálóőre, újabb szögletet érően, kitornázza.

A 39. percben pontrúgás-figurát adnak el a debreceniek, Cibla jobb oldali lapos beadását, a rövid oldalon berobbanó Gellén cipőheggyel a hálóba küldi (0–2). Kétgólos debreceni előny mellett vonultak szünetre a csapatok és a játék képe a második félidő elején sem változott.

A szünet után is Debrecen irányít. Nistor 50. percben 23 méterről, kereszt.éc fölött elsuhanó, ballal megküldött lökete, csak amolyan üde színfolt. Az 57. perben jön az újabb találat: Cibla küldi a jobb sarokba a játékszert, 25 méterről megítélt szabadrúgásból. A szünetben Simont váltó Csíki mozdulni sem tud (0–3).

Ilyés mester az utolsó félórára hét helyen frissít. A 63. perben 27 méteres pontrúgásból szabad Anderson Santos a keresztlécet döngeti meg. A folytatásban kiegyenlítetté válik a játék, de veszélyesebb helyzetek a Csíki kapuja előtt adódtak, de újabb gól nem született. Akárcsak két nappal ezelőtt, ismét három null lett a vége. Csakhogy ezúttal mi álltunk a rossz oldalon.

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda - DVSC II. 0–3 (0–2)

Belek, Fanatik Sport Center, 30 néző
Gólszerzők: Kocs-Washburn Erik (21.), Gellén Balázs (39.), Cibla Flórián (57.)
FK Csíkszereda: 1. Simon Máté (33. Csíki Szabolcs, a 46. perctől) - 26. Dezamits Dominik, 74. Szőke Lénárd, 57. Gergely Botond (csk.), 4. Marrone Salvatore - 53. Szondi Botond, 7. Bödő Efraim, 30. Nistor Ákos - 99. Leczki Norbert, 2. László Norbert, 66. Jakab Krisztián. Vezetőedző: Ilyés Róbert
A 60. perctől: 33. Csíki Szabolcs - 26. Dezamits Dominik, 13. Csürös Attila, 57. Gergely Botond (csk.), 4. Marrone Salvatore - 11. Anderson Santos, 16. Pintér Bence, 15.Bakos Ervin - 19. Balogh Szilárd, 32. Jelena Richárd, 98. Ronai Robert
DVSC II.: 12. Csapó Botond - 15. Gyenti Kristóf, 19. Gellén Balázs, 25. Románcsuk Erneszt - 8. Farkas Tamás - 10. Cibla Flórián 2. Horváth Zalán, 16. - 17. Doktor Zsolt (11. , a 46. perctől), 7. Egri Imre, 27. Kocs-Washburn Erik

A lefújás után Ilyés Róbert vezetőedző értékelte a látottakat: 

"Ezúttal a fiatalok kaptak lehetőséget, az ők nagyobb intenzítás melletti teljesítményét akartam látni. A debreceni utánpótláscsapat jóval összeszokottabb, látszott, hogy jól ismerik egymást, magasabb ritmust diktáltak, amivel a mi fiataljaink nem tudtak lépést tartani".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza