Felkészülés | Fölényes siker az első edzőmeccsen

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Liga 2 tavaszi rajtjára készülő felnőtt férfi együttesünk. Ilyés Róbert legénysége magabiztos, hétgólos győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi FC ellen. Makrai Gábor ötször volt eredményes.

Felkészülés | Fölényes siker az első edzőmeccsen

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Liga 2 tavaszi rajtjára készülő felnőtt férfi együttesünk. Ilyés Róbert legénysége magabiztos, hétgólos győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi FC ellen. Makrai Gábor ötször volt eredményes.

A felkészülés második hetében lépett először közönség elé liga 2-es csapatunk, Kelemen Dávidék szombaton fogadták a Székelyudvarhelyi FC gárdáját. Az edzőmeccs télies körülmények között, az eredetileg kiírt időponthoz képest fél óra csúszással vette kezdetét a játékvezetői hármas késése miatt. A késlekedés nem zavarta meg a piros-fekete fiúkat, akik bő húsz perc játékidő elteltével kétgólos előnyt dolgoztak ki a harmadosztályban vitézkedő ellenfelükkel szemben. 

Először a 14. percben zördült meg a vendégháló, Nistor Ákos jobb oldali beadását Jelena Richárd bombázta a rövid sarokról a léc alá (1–0). A 22. percben Jelena szinte lemásolta az első találatát, ezúttal Nagy János volt az előkészítő (2–0). A 26. percben Pintér Bence állt közel a gólszerzéshez, ám próbálkozása elzúgott a jobb sarok mellett, három perccel később Nistor Ákos helyezett a bal sarok mellé. Az első félidőben még Balogh Szilárd fejesét és Bloj Erwin próbálkozását jegyezhettük fel, ám az eredmény nem változott, kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészre Karácsony Márk kivételével kicserélte a játékosokat a hazai szakvezetés. A 47. percben Makrai jól ugrott ki két védő között és magabiztosan értékesítette helyzetét (3–0). Az 53. percben Karácsony is bemutatott egy szép védést, egy óra elteltével Makrai Babati bal oldali szöglete után fejjel duplázott (4–0). A 77. percben újra Makrai volt eredményes, szép labdaátvételt követően hét méterről lőtt a bal alsó sarokba (5–0). Négy perc múlva ugyanő szerezte a hatodik találatunkat, mintegy 12 méterről talált be (6–0). A hajrában a nagy kedvvel játszó Makrai állította be a végeredményt, Kovács Lóránt passza után (7–0). A végén még Karácsony és a vendégek hálóőre, Vlasa is bemutatott egy-egy szép védést, így maradt a hétgólos FK-diadal.

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi FC 7–0 (2–0)

Csíkszereda, Kós Károly u. műfű
Gólszerzők: Jelena Richárd (14. és 22.), Makrai Gábor (47., 60., 77., 81. és 84.)
FK Csíkszereda I. félidő: Karácsony Márk – Nagy János, Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Vita Dániel – Bloj Erwin, Pintér Bence, Szondi Botond, Nistor Ákos – Balogh Szilárd, Jelena Richárd
FK Csíkszereda II. félidő: Karácsony Márk – Dezamits Dominik, Gergely Botond, Csürös Attila, Berkeczi Csongor – Babati Benjamin, Veres Szilárd, Gál-Andrezly Péter, Kovács Lóránt, Bakos Ervin, Makrai Gábor Vezetőedző: Ilyés Róbert
SZFC: Vlasa – Marucza, Imets, Tordai, Göndör – Bara, Hadnagy, Antal – Györgyi, Becze, Simó Cserék: Máté, Lázár, Gavîrlița, Bíró, Șerban, Sebestyén

Farkas Endre
 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza