Felkészülés | Jebari gólja döntött

A harcos, szünet után helyenként kifejezetten élvezetes meccsen megérdemelt sikert aratott liga 2-es együttesünk vasárnapi edzőmérkőzésén.

Felkészülés | Jebari gólja döntött

A harcos, szünet után helyenként kifejezetten élvezetes meccsen megérdemelt sikert aratott liga 2-es együttesünk vasárnapi edzőmérkőzésén. A meccs első negyedében a Petrocub Hînceşti, a moldáv élvonal második helyezettje volt aktívabb, de a fordulás után Ilyés Róbert legénysége uralta a játékot. Az FK fölénye a 83. percben érett góllá, tetszetős támadás végén Jebari volt eredményes.

Ráduly Róbert Kálmán helyszíni tudosítása

 

Az első percek szorgos mezőnyjátékkal telnek, a Petrocub birtokolja többet a labdát, de az FK remekül szűkíti a területet. A 18. perc végén Lungu rosszul eltalált hazaadása FK szögletet eredményez. Kapura tartó lövésre a játékrész második feléig kell várni. A 24. percben a Cleşcenco által a Gyenge kapujától 28 méterre kiharcolt szabadrúgásnál, a csíki hálóőr lefüleli Ambros sorfal fölött átpörgetett mélységi labdáját.  A 27. percben Babati próbálja pontrúgásból, 48 méterről, meglepni a kinnálló Petrocub kapust. A 34. percben Makrai viszi túlzásba a letámadást, sárga lap a jutalma. 

A 37. perc végén a jó FK letámadásnak, labdaszerzés a jutalma: Gál-Andrezly küldi jobbal a jobb sarok irányába a labdát, Abalora könnyedén odaér. A 41. percben ismét téved a Petrocub védelem, de sem Anderson Santos, sem Bakos nem tud élni a felkínált lehetőséggel. A 44. percben Anderson Santos az ellenfél térfelén szerez labdát és játsza meg jó ütemben a jobb oldalon üresen induló Babatit, a jobbszélső a befejezés helyett cselezve lelassul, így a bal sarokra tartó lövésére Abalora ismét odaér. Az első felvonás utolsó percben a Petrocub is eljut sarokrúgásig, de a beívelés alatt a sípmester kifele ítél szabadrúgást.

Az 50. percben az FK labdavesztéséből alakul ki egymás után két nagy helyzet, de előbb a visszarendeződő védők mentenek sarogrúgás árán, majd Gyenge véd nagyot Basilio közeli kapáslövésénél. Az 57. percben  Anderson Santos 22 méterről nem találja el a kaput, három perccel később Nagy Jani 26 méteres átlövésénél Abalora van résen. A 61. percben Lungu csúszik oda megkésve Ronainak, villan a sárga.

A 63. percben hetet cserél a Petrocub, Martin Andrei vezetőedző, a kapus kivételével, az összes szünetben le nem cserélt játékosát lehívja. Két perc múlva, szövegelésért, Nagy Jani sárgul be.  A 67. percben három FK játékos is gólt szerezhetne, de Makrai, Bakos és Anderson Santos sem találja meg, a büntetőterületen belülről, az útat a kapu felé. A 70. percben az FK szakvetés kettős cserét hajt végre, négy perccel később Korli állítja meg, sárga lap árán, a moldáv kaputól 20 méterre, Anderson Santost, majd újabb négy perc múlva Nistor 16 méteres, jobb sarokra tartó kísérletét hatástalanítja a Petrocub kapusa. A 80. percben a nyolcadik FK szögletet megelőzően, Ilyés Róbert újabb két helyen frissít.

A 83. percben az FK fölénye góllá érik: ötletes jobb oldalon vezetett akció végén, Nagy Jani beadását, a három perccel korábban pályára küldött Jebari, kapásból, a jobb felső sarokba küldi (0–1). Az utolsó sípszó előtti percekben a Petrocub 85. minutumban elvégzett szöglete a legjelentősebb esemény. Gyenge Szilárd, kapott gól nélkül ünnepelte születésnapját.

Ilyés Róbert vezetőedző értékelése a lefújás után:

"Ismét egy nagyobb tempót diktaló csapattal találkoztunk, a szünet előtt látszott a két osztály közötti különbség. Az ellenfél játékának ellenszerét az elején nehezen találtuk, de az első félidő második felében egyre inkább partiba kerültünk. A védelmünk egyre jobban összeáll, ami a csapatnak önbizalmat ad. Biztató számomra a játékfegyelem és az edzői utasítások betartása".

Petrocub Hînceşti – FK Csíkszereda 0–1 (0–1)
Kundu, Ecodesign Center, 30 néző
Gólszerző: Jebari Sufiane (83.)
Petrocub Hînceşti: 16. Abalora – 21. Potîrniche Maxim (50. Guilherme Dos, 46.), 20. Melachio Donald, 66. Borş Ion, 90. Jardan Ion – 19. Plătică Mihai, 11. Plătică Sergiu, 39. Lungu Teodor, 94. Cotogoi Cornel – 9. Ambros Vlagyimir (csk, 42. Basilio, 46.), 8. Cleşcenco Nick (97. Iosipoi, 46.) Vezetőedző: Martin Andrei
FK Csíkszereda: 33. Gyenge Szilárd – 23. Nagy János, 5. Kelemen Dávid, 13. Csürös Attila, 77. Gál-Andrezly Peter – 11. Anderson Santos (10. Jebari Sufiane), 8. Veres Szilárd, Bakos Ervin (30. Nistor Ákos, 70.) – 9. Babati Benjamin, 7. Makrai Gábor (32. Jelena Richárd, 80.), 98. Ronai Robert (6. Kovács Lóránt, 70.) Vezetőedző: Ilyés Róbert

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza