Felkészülés | Pályára léptek elitligás csapataink

Mind a négy, elitligás fiúcsapatunk edzőmeccset játszott a hétvégén.

Felkészülés | Pályára léptek elitligás csapataink

A felkészülés hajrájához értek elitligás fiúcsapataink, az augusztus 12-én rajtoló pontvadászatra edzőmeccsekkel is hangolódnak együtteseink. Ezen a hétvégén mind a négy korosztály pályára lépett.

U14

Sepsiszentgyörgyön szerepeltek Fazakas Tibor tanítványai. Mint a vezetőedző a mérkőzést követően elmondta, több új játékossal bővìtett csapatok vívtak egy küzdelmes mérkőzést. "A fiúk dicséretére legyen mondva, 0–2 után kiharcolták a győzelmet" - emelte ki a szakember.

Felkészülési mérkőzés
Sepsi OSK U14 – FK Csíkszereda U14 2–3 

Sepsiszentgyörgy, műfű
Gólszerzők: Rotaru Darius (2), ill. Györfi Bence, Ambrus Lukács (2)
FK Csíkszereda U14: Kajtár A. – László E., Szávuly B., Máthé Sz., Lukács B. – Fazakas G., Jánsoi Zs., Szatmáry G. – Ambrus L., Fülöp B., Orbán H. Cserék: Lukács G., Györfi B., Hella D., Vigh M., Fülöp Á., Rusu M., Jánoska K., Antal Cs. Vezetőedző: Fazakas Tibor

U15

Az egy évvel nagyobb korosztály Bákóba látogatott és maradt alul minimális különbséggel. Ubrankovics Zoltán vezetőedző a lefújás után értékelt.

"Amit az elmúlt hetekben gyakoroltunk, mindazt tökéletesen visszadták a srácok a pályán. A játék tudatossága, szakmai tartalma magas volt, nagy fölényben játszottunk, nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, de sajnos ki is hagytunk. A technikai és döntési hibáinkon pedig javítani fogunk".

Felkészülési mérkőzés
Bákói FC U15 – FK Csíkszereda U15 2–1 (2–1)

Az FK gólját Marian Robert szerezte.
FK Csíkszereda U15: Györfi Krisztián, Nyegre Kund, Sajgó Kristóf, Kovács Erik, Prezsmer Viktor, Bíró Artúr, Ilyés Máté, Máthé Apor, Bíró Botond, Marian Róbert, Bencze Lóránd Játszott még: Szakács Tamás, György Csaba, Păcuraru David, Țurcă Dragoș, Keresztes Tamás, Cătrinoi Sebastian, Vass Norbert, Ferencz Dávid Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán

U16

Krasznára utazott edzőtáborba Szász Ferenc legénysége, ahol vasárnap lejátszották első felkészülési mérkőzésüket a Kolozsvári Universitatea ellen.

"Nagyon jó és harcos ellenfél ellen játszottunk, akiket játékban és szervezettségben is felülmúltuk. A végén a két hiba miatti vereség pedig ezen szakaszának a felkészülésben belefér és legalább tanulunk ebből. Dolgozunk tovább és a héten további intenzív edzések várnak a csapatra az edzőtáborban" – összegzett Szász Ferenc vezetőedző.

Felkészülési mérkőzés
Kolozsvári Universitatea U16 – FK Csíkszereda U16 2–1 (0–0)

Az FK gólszerzője: Dande Erik
FK Csíkszereda U16: Antonucci (László) – Iosif, Kertész, Papp, Kozma, Halász (Mózes, 45.), Nyitra, Brügger (Balla), Ioó (Dandé), Gál,  Bekő (Józsa) Vezetőedző: Szász Ferenc

U17

Az U15-ös gárdához hasonlóan Bákóban játszottak az U17-esek. Szakál Csaba tanítványai két góllal kikaptak az előző szezonban is nagy riválisnak számító moldvaiaktól.

Mint Szakál Csaba vezetőedző beszámolt honlapunknak, négy kulcsjátékos hiányzott a csapatból ezen az összecsapáson. Balint Eric, Luca Pacuraru betegség miatt, Gáll Péter a Versec elleni, hétközi mérkőzésen szenvedett bokasérülést. "Ezt a három fiút semmiképp nem akartuk kockáztatni, hogy a jövő heti Amigo kupára mindenki rendelkezésre álljon. Emellett Bödő Efraim az U18-as korosztállyal vett részt a dunaszerdahelyi MOL Kukkonia Cop tornán" - osztotta meg a vezetőedző.

A mérkőzésről szólva elmondta: Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de nagyobb helyzetei az FK-s fiataloknak voltak. Adódtak nagyon ígéretes kontratámadásaink is, amivel nagy veszélyt okoztunk. A hazaiak is szereztek egy gólt, de leshelyzet előzte meg, így érvénytelenítették a játékvezetők. A félidő előtt pár perccel vezetéshez jutottunk. Tóth-Pál Előd büntetőjét védeni tudta az ellenfél kapusa, de a kipattanót beütötte.

A második félidőre sort cseréltünk, hogy mindenkinek egyenlő játékperc jusson. Akik a szünetben pályára léptek, óriási iramot diktáltak az első 15-20 percben. Olyan nyomás alá helyezték a Bákót, hogy szinte a térfelükről se tudtak kijönni. Könnyen meg lehetett volna a második gólunk is, amivel véleményem szerint le lett volna zárva a találkozó. A 65. percig vezettünk, ekkor egy szélről visszalőtt labdánál elcsúszott középen a védekezésünk, a középpályásaink rossz pozícióban voltak, és a kapunktól 18 méterre helyezkedő támadó középpályást senki nem vette fel, senki nem lepett ki rá, így kilőtte az alsó sarkot . Ezzel a góllal egyenlítettek.

Nagy veszélyt ezután sem okoztak, főként mezőnyben folyt a játék, rengeteg kőkemény párharc volt (ami az egész mérkőzésre jellemző volt). Egy buta szabálytalanságot követően büntetőhöz jutottak a hazaiak is. Kapusunk óriási bravúrral hárította, és még az első ismétlést is kivédte, viszont ezután a második visszapattanó labdát már a hálóba helyezték. Innentől kezdve megfordult a játék képe és visszajöttek a meccsbe a bákóiak, akik végül megnyerték az összecsapást" – osztotta meg Szakál Csaba. Hozzátette: a harmadik kapott gólnál egyéni hiba vezetett a találathoz. "Egy beadást hagytunk lepattanni az ötösön belül, és az ellenfél középső támadója megelőzte a kapusunkat, és mielőtt a kezébe került volna a lepattanó labda, hamarabb elfejelte azt" - osztotta meg.

"Volt lehetőségünk a harmadik góljuk után is arra, hogy kozmetikázzunk az eredményen, de az elmúlt két-három hét nagyon kemény terhelése most jött ki a srácokon, így érthető módon fáradtak voltunk már. Fizikálisan, és mentálisan is kimerültünk, de ez ebben az időszakban, sorozat terhelést követően, teljesen normális. Nagyon motiváltan várjuk az Amigo kupát, és biztosak vagyunk benne, hogy a játékosok a legjobb állapotban lesznek!" – zárta összegzését Szakál Csaba.

Felkészülési mérkőzés
Bákói FC U17 – FK Csíkszereda U17 3–1 (0–1)

Az FK gólszerzője: Tóth-Pál Előd
FK Csíkszereda U17 I.félidő: Nagy Krisztián – Varró Richárd, Sas David, Győrfi Attila – Keszler-Nagy Roland, Kulcsár Medárd, Erdei Ramon, Trombitás Dávid, Nagy Loránd – Jakab Krisztián, Tóth-Pál Előd
FK Csíkszereda U17 II.félidő: Deáky Zsombor – Lungu Alex, Sas David (Győrfi Attila), Vorga Hunor – Pap Dávid, Trombitás Dávid (Keszler-Nagy Roland), Kulcsár Medárd, Nagy Botond, Morhan Jonathan – Ambrus Szabolcs, Luca Novelli Vezetőedző: Szakál CsabaHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza