Felkészülés | Újabb győzelem Törökországban

Felkészülés | Újabb győzelem Törökországban

Lejátszotta negyedik edzőmérkőzését a törökországi edzőtáborban Liga 2-es felnőtt férfi csapatunk. Az ellenfél az üzbég Szuperligában szereplő FC AGMK Olmaliq volt.

A nehéz napokat átélő Törökországban edzőtáborozó Liga 2-es csapatunk tartózkodási helye távol esik a földrengés-sújtotta országrészektől, így zavartalanul véghezvihette a gárda az eltervezett programot. Szerdán délután az üzbég első osztályban (Szuperliga) szereplő FC AGMK Olmaliq gárdája várt a Werner Bürger vezette csapatunkra.

Az üzbég csapatot 2004-ben alapították, neve a főszponzor és a csapat tulajdonosa az „Almalyki bányászati ​​és kohászati ​​üzem” orosz nevének rövidítéséből származik. A zöld-sárga színeket viselő AGMK 2007 óta szerepel az üzbegisztáni legfelsőbb szintű bajnokságban, a szuperligában. Legjobb eredményét a 2009/2010-es bajnokságban érte el, amikor a negyedik helyen végzett.

A találkozó az Olmaliq korai góljával indult. Az üzbégek a kezdő sípszó után azonnal letámadtak és a 2. percben kihasználták a saját térfélen történt labdavesztésünket. Hamar sikerült egalizálni, a 6. percben Paul Pîrvulescu ragyogó szöglete után Panos fejelt látványosan a hálóba.

A remek iramú, harcos találkozó utolsó perce is tartogatott még egy találatot. Csalával szemben csúszott be szabálytalanul az egyik üzbég védő a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Kovács Lóránt magabiztosan értékesítette, megszerezve a győztes gólt. A csapatra ma regenerációs edzés vár, pénteken pedig egy alsóbb osztályú német csapat ellen zárul a törökországi felkészülési találkozók sora.

FK Csíkszereda – FC AGMK Olmaliq (üzbég) 2–1 (1–1)
Törökország, Belek
Az FK gólszerzői: Mickaël Panos (6.), Kovács Lóránt (90., büntetőből)
FK Csíkszereda I. félidő: Gyenge Szilárd – Kovács Márk, Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Paul Pîrvulescu – Mickaël Panos, Andrei Gheralia – Roberto Romeo, Soufiane Jebari, Bara Levente – Ignas Kruzikas
FK Csíkszereda II. félidő: Gyenge Szilárd – Kovács Márk, Veres Szilárd, Vita Dániel, Csiszer Balázs, Csürös Attila, Kovács Lóránt – Bakos Ervin, Csala Róbert, Dino Stančič – Jelena Richárd

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza