Felkészülés | Győzelem?! Vitán felül!

Első edzőmeccsén lépett pályára liga 2-es együttesünk a törökországi edzőtábor során. Ilyés Róbert legénysége háromgólos győzelmet aratott.

Felkészülés | Győzelem?! Vitán felül!

Első edzőmeccsén lépett pályára liga 2-es együttesünk a törökországi edzőtábor során. Ilyés Róbert legénysége Jelena Richárd kettő és Bakos Ervin egy góljával magabiztos győzelmet aratott a bolgár FK Dobrudzsával szemben.

Az FK Csíkszereda legénysége naponta két edzéssel abszolválta a törökországi edzőtábor első három napját. Szombaton a felkészülés edzőmeccsel folytatódott. Az ellenfél az FL Dobrudzsa Dobrics, a bolgár második vonal pillanatnyi 7. helyezettje. Az öszecsapáson délután négy órai kezdettel indult útjára a labda. A meccsről Ráduly Róbert Kálmán helyszíni tudósítását olvashatják szurkolóink.

Kelemen Dávidék ellenfele a Várnától 35 kilométerre fekvő Dobrics városának FK Dobrudzsa nevet viselő csapata volt. Érdekesség, hogy Dobrics - a két világháború között - Bazardzsik, azaz "kisvásár" név alatt, Romániához tartozott. A zöld-sárga alakulat jóval előrébb tart a téli felkészülésben, ez volt a hetedik edzőmeccsük, ebből hármat játszottak korábban Törökországban. Ellenfelünk számára szűk két hét múlva folytatódik a pontvadászat. Kéthetes edzőtáborát a Dobrudzsa Dobrics ezzel a találkozóval zárta. A helyi sípmester jelzésére a következő összeállításban köszöntötték a csapatok egymást és a leláton helyet foglaló mintegy 30 főt:

Dobrudzsa Dobrics: 1. Georgi Argilaskíj (25. Alekszej Andejev, a 46. perctől) - 14. Sztilján Nikolov, 28. Zdravko Szerafimov, 8. Milyen Gamakov, 4. Borisz Ivanov - 11. Bruno Amado, 23. José Silva, 15. Sherif Osman , 17. Rael Lolala (31. Andrian Dimitrov, a 46. perctől) - 9. Preszláv Jordanov, 12. Emanuil Manev. Vezetőedző: Radomir Todorov

FK Csíkszereda: 33. Gyenge Szilárd - 23. Nagy János, 5. Kelemen Dávid, 3. Apro Claudiu, 77. Gál-Andrezly Peter - 11. Anderson Santos, 16. Pintér Bence, 30. Nistor Ákos - 9. Babati Benjamin, 32. Jelena Richárd, 19. Balogh Szilárd. Vezetőedző: Ilyés Róbert

Az FK magas letámadása, nem ízlik a bolgároknak. A dobricsi játékosok a 8. percben Rael Lolala könnyed kapuralövésével érkeznek meg a mérkőzésbe. Offenzív szándékaikat a 10. és 11. percekben két szöglettel nyomatékosítják.

A bolgárok maradnak a szándékkal, az FK jön a góllal. A 18. percben Balogh szerez labdát, megiramodik, kiváló ütemben indítja Jelenát, a csúcsékünk a tizenhatos vonalához érve, a kirohanó kapus lába között, a labdát laposan a kapuba küldi (0–1). 

A 21. percben Anderson Santos és Nagy Jani épít szép támadást a jobb oldalon, amelyet Jelena zár le 20 méteres lövéssel.

Kiegyensúlyozottabb perceket követően, a 29. minutumban ismét eredményes az FK.

Gyenge felszabadítasa után a visszafejelt labdára Nistor csap le, remek ütemben ugratja ki Jelenát, Ricsi a tizenhatosba vezeti a játékszert, elhúzza a kapus mellett és hét méterről a hálóba helyezi (0–2).

Miután a 31. perc a Dobrudzsa harmadik sarokrúgását hozza, a 34.-ben az FK nincs messze a harmadik góljától. Jelena jó ütemű pörgetésével Anderson Santos iramodik meg a jobb oldalon, a brazil elrobog az útját állni próbáló védő mellett és jobbról, éles szögből lő, a kapus által középre ütött labdát Balogh akrobatikus mozdulattal fölé küldi.

A folytatásban a bolgárok durvaságaikkal tünnek ki. Gál-Adrezly a 37. percben ápolásra szorul. Egy perc múlva ismét Anderson Santos csillogtatja meg tudását, de a mélységi indítására Argyiláskij Nistor előtt ér oda, a bolgár kapus rövidre sikeredett felszabadítását Balogh nem értékesíti.

A nagy FK helyzetek ezzel még nem értek véget. A 41. percben Apro ötven méteres remek indítását Anderson Santos a büntetőterület előterében megszelidíti, majd azon nyomban ráküldi. A jobb sarokra tartó, nem túl erős, löketre a kapus vetődve odaér.

A túloldalon a negyedik bolgár szabadrúgást jegyezzük, de az előzőhöz hasonlóan ez is a rövid oldalon hal el.

Az első 45 percet röviden összefoglalva: a félidő első perceiben az ellenfél nem tudott mit kezdeni a magas letámadásunkkal, majd miután kiegyenlítődött a játék, a gyors támadásépítéssel jeleskedtek fiaink.

A szünetben kapust és egyetlen mezőnyjátékost cserélt a Dobrudzsa, Lolala helyére Dimitrov állt be. Ilyés Róbert a következő összeállításban küldte pályára új tizenegyét:

23. Karácsony Márk - 17. Bloj Ervin, 57. Gergely Botond, 13. Csürös Attila, 4. Marrone Salvatore - 15. Bakos Ervin (79. p Nistor Ákos), 8. Veres Szilárd, 53. Szondi Botond - 10. Jebari Soufiane, 7. Makrai Gábor, 6. Kovács Lóránt.

Az enyhe túlsúlya dacára igencsak energikus Dimitrov felpörgeti a Dobrudzsa támadójátékát. A friss jobbszélső a 47. percben teszteli először az FK kapusát. Kissé később, előbb a balról, az ötös feles sarkáról erővel a kapu előterében belőtt labdájánál ment nagyot lábbal Karácsony, majd amikor márszemtől szembe kerül Márkkal, a játékvezető parancsol megálljt kézzel való játékért.

A második félidő első FK helyzetét a 49. percben jegyezzük, szépen felépített támadás befejezéseként Bloj centerez jobb oldalról, Makrai fejjel tovább csúsztatja a játékszert és Kovács a hosszú oldalon érkezve fölé vágja azt.

Az 58. percben Jordanov fejel mellé, egy perc múlva a Bloj beadását követő lekészítésből Veres 14 méterről, középről leadott lökete, a blokkban hal el. A legnagyobb bolgár helyzet pontrúgás folyamodványa: a 62. percben Manev végzi el a baloldali sarokrúgást, Jordánov jó ütemben emelkedik és bólint, kevéssel a hosszú oldal mellé. Újra Dimitrov lép elő főszereplővé, a 64. percben 18 méterről a kapu közepére küldi a labdát, két perccel később Gergelyt könyökli le. Villan az első sárga.

A 67. percben Bakos használ ki könyörtelenül egy védelmi hibát, az ajándék labdát, tizenhat méterről, a kifutó kapus mellett a bal alsóba helyezi (0:3).

A 74. percben Veress sárgul be, visszahúzásért, majd Makrai átemeli a labdát a kapuson, befutja, de kisodródik és estében az oldalhálóba kanalazza. Két perccel később, Amado a félpályáról szeretné meglepni Karácsonyt, nem jár sikerrel. Az egyre fáradtabb bolgárok a csontzenében jeleskednek: a félpályánál Gamakov lép oda Bakosnak. A tettes besárgul, Ervin nem tudja folytatni. Nistor áll be a helyére.

A 80. percben rúgja első szögletét az FK és a másodikat is. Ezen a meccsen csapatunk nem a sarokrugások kiharcolására, hanem a gólszerzésre összpontosított. A negyedik találat Makrai lábában maradt. A 84. percben Gabi saját térfeléről indulva, senki által sem zavartatva lövi, tizennégy méterről, a kapusba a labdát.

Arról, hogy a 90. percre is maradjon említendő esemény, a játékvezető gondoskodik: egy elegáns Marrone labdaszerzést sárga lappal és - az FK kapujától 28 méterre - bolgár szabadrúgással jutalmaz. José Silva áll a labda mögé, de a jobb sarok felé tartó tekerését Karácsony repülve gyűjti be.

A játék minden elemében felülkerekedő FK Csíkszereda sikere teljesen megérdemelt. A székely alakulat magabiztosan múlta felül bolgár ellenfelét az idei első természetes gyepen megvívott edzőmérkőzésén. A Dobrudzsa Dobrics holnap hazautazás, az FK marad. A felkészülési mérkőzések sorát Jelena Ricsiék hétfőn, február 5-én délután folytatják.

Ilyés Róbert vezetőedző értékelése: Hasznos felkészülési mérkőzés volt. Mind a ket félidővel elégedett vagyok. Bíztató amit a fiúk mutattak. Remélem, hogy tudjuk tartani ezt a szintet. A védekezésünk stabil volt, nem kaptunk gólt. Az ellenfél inkább erőt próbált mutatni, de erre gyors játékkal válaszoltunk. Leginkább a védekezésből a támadásba való átmenettel vagyok elégedett. Ehhez sokat tett hozzá Anderson Santos.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza