Felkészülés | A DAC ellen is győztek az U17-esek

Az Alistál elleni fölényes diadal után újabb magabiztos győzelmet aratott Dunaszerdahelyen edzőtáborozó U17-es, elitligás együttesünk.

Felkészülés | A DAC ellen is győztek az U17-esek

Az Alistál elleni fölényes diadal után újabb magabiztos győzelmet aratott Dunaszerdahelyen edzőtáborozó U17-es, elitligás együttesünk. Szakál Csaba tanítványai úgy győzték le három góllal a DAC csapatát, hogy több kieső kulcsembert is pótolniuk kellett.

A nap rossz híre Nagy Krisztián Nagy Krisztián kapus vállsérülése volt, amelyet edzés közben szenvedett el. A szerdai edzőmérkőzésen, és nagy valószínűséggel egész héten sem tud számítani rá U17-es csapatunk szakmai stábja.

A DAC elleni találkozó után Szakál Csaba vezetőedző értékelt honlapunknak:

"Elégedettek vagyunk a csapat mai teljesítményével. Nagyon intenzív mérkőzés volt mindkét csapat számára és az, ha sikerül nyerni és kapott gól nélkül lehozni az adott összecsapást, mindig jó dolog. Az első félidő kifejezetten jól sikerült, ami a teljesítményünket, és a mutatott játékot illeti. Nehéz félidő volt, mert a DAC is kiváló erőkből, remek játékosokból álló csapat. Emelett az sem könnyített a helyzetünkön, hogy már a találkozó elején megsérült a csapatkapitányunk, így kényszerből változtatunk kellett, hogy a komolyabb problémát megelőzzük. Az utóbbi időben a játékosok hozzáállása nagyon sokat változott azokban a helyzetekben, mikor nem birtokoljuk a labdát. Ez ma is jól látszott. Folyamatosan arra törekedtünk, hogy visszaszerezzük és ennek érdekében nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. A félidő előtt pár perccel egy remek kontrát vezettünk, és Pacu kiváló indítását követően Jaki újra bizonyította, hogy amikor helyén van a feje bármikor, bárki ellen képes gólt szerezni. 

A vezető találatunkon kívül is volt két nagyon nagy gólszerzési lehetőségünk a kapus ellen, és egy 20 méterről leadott szenzációs lövésünk és két 16 méterről elvégzett szabadrúgásunk is. Az ellenfél védői az utolsó pillanatban állítottak meg bennünket, de a kapusuk óriási vedeseket mutatott be. Volt egy rövid közép-időszak is az első félidőben, ahol a DAC támadott, és tudott dominálni, de ezt a szituációt remekül kontrolláltuk és nem kaptunk gólt, ami újra előrelépés.

A második félidő könnyebbre sikerült, szereztünk két gólt, és további nagy helyzeteink voltak előnyünk növelésére. Amikor a csapat gerincének egyik vezére kiesik, majd a második félidő elején egy másik vezére is, aki ráadásul belső védő, természetesen nem egy könnyű szituáció a csapat számára. A srácok viszont megmutatták, hogy mire képesek egymásért, és ez most mindennél fontosabb volt! Fejben is nagyon erősek tudtunk ma lenni, ez is kulcsa volt a sikerünknek. Ez a teljesítmény megmutatta azt is, hogy tényleg nagyon sok minden lehet ebben a csapatban, több opciónk van. Látjuk, hogy a játékosok nagyon motiváltak, és ezt meg is mutatták. Mindenki játszani szeretne és ennek nagyon örülünk! Úgy kell folytatnunk, ahogyan most dolgozunk és ezen az úton kell haladni tovább!"

Felkészülési mérkőzés
FC DAC 1904 U17 – FK Csíkszereda U17 0–3 (0–1)

Gólszerzők: Jakab Krisztián (38.), Noveli Luca (56.), Morhan Jonathan (90.)
FK Csíkszereda: Deáky Zsombor – Juhos Gábor, Sas David, Győrfi Attila, Keszler-Nagy Roland – Bödő Efraim, Luca Pacuraru, Trombitás Dávid – Jakab Krisztián, Tóth-Pál Előd, Luca Noveli
Tartalékok: Balint Eric, Endrődi Erik, Gáll Péter, Morhan Jonathan, Nagy Botond, Nagy Loránd, Kulcsár Medárd, Varró Richárd, Lungu Alex Vezetőedző: Szakál Csaba

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza