Felkészülésről és igazolásokról beszélgettünk

Felkészülésről és igazolásokról beszélgettünk

Javában készül a második liga 2020-2021-es idényére az FK Csíkszereda. Valentin Suciu vezetőedzőt az elmúlt hetek történéseiről, illetve tapasztalatairól kérdeztük.

Hogy sikerült a kovásznai edzőtábor?

"Fizikailag kicsit helyrejöttünk, de még nem az igazi, a nagy szünet miatt ez nem is csoda. Ami, engem személy szerint idegesít az a taktikai utasítások betartása, sokkal jobban kell együttműködni és egyszerű játékra kell törekedni. A fiatalok sokszor másképp gondolják ezt és ezzel a csapatot hozzák hátrányos helyzetbe. Ne feledjük el, hogy fiatal csapatunk van, 12 ifjúsági játékos van a jelenlegi keretben."

Mi a helyzet a sérült játékosainkkal, hogy halad a felépülésük?

"Eder lassacskán kezd velünk is edzegetni, másfél hét múlva remélem már be tudjuk tenni a keretbe. Schieb még egy hétig nem nagyon edzhet."

Elégedett az új igazolásokkal?

"A balszélső Bor Dáviddal elégedett lehetek, akitől többet várok az Takács Rares, tőle sokkal többet várok el, akárcsak János Norberttől. Apró Claudiuról még korai nyilatkozni, ő csak a tegnap érkezett meg, neki még időre van szüksége a beilleszkedésre. Ezenkívül a fiatalok akik próbajátékon vannak, kell teljesítsenek és bizonyítsanak."

Mostanáig nem nagyon sikerült magasabban jegyzett csapatok ellen játszani felkészülési meccset, nehéz ellenfelet találni?

"Nem olyan csapattal játszunk akivel akarunk, hanem aki rendelkezik koronavírus teszttel. Szerintem megfelelő ellenfelek voltak mostanáig is, ne feledjük, hogy a legutóbbi ellenfelünknél is hat olyan játékos lépett pályára, akik megfordultak az első osztályban is. Most következik két hét felkészülés itt Csíkszeredában és a napokban eldől, hogy kikkel tudunk játszani."

Van még olyan pozíció, ahol szeretne erősíteni?

"Igen, szeretnénk még erősíteni, de fontos, hogy minőségi játékosokat szeretnénk igazolni. Ugyanakkor arra készülünk, hogy augusztus 22-én kezdődik a bajnokság."HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza