Liga 2 | Három helyett egy pont

Csapatunk ismét elszalasztotta a győzelmet. Nyolc nap alatt másodszor. Akárcsak egy héttel korábban, legényeinknek ezúttal sem sikerült megtartaniuk az előnyük, így öt fordulót követöen mindössze öt pont került tarsolyunkba. Válogatott szünet következik, van amin javítani.

Liga 2 | Három helyett egy pont

Az első félidő, enyhe hazai labdabirtoklási fölényt és tetszetős játékot hozott. A felek, a másik oldal védelmi hibájára várva, leginkább hosszú indításokkal próbálkoztak. Fontos kihangsúlyozni, hogy a sokpasszos játékot a gyepnek nehezen nevezhető játéktér sem segítette. A küzdelmes, helyenként látványos villanásokkal tarkított játékrészt, hatvan másodpercnyi varázslat zárt le.

A 43. percben, Babati - a legnagyobbakra jellemző könnyed bokamozdulattal - tekert balról, éles szögből a bal kapufa felső felére, a remek alakítását követő sarokrúgást pedig gólra váltotta az FK. A szögletvariáció első lépéseként Makarai tartotta meg Savu szorításában a labdát, majd a tizenhatoson kívül várakozó Csíszérhez gurított. Potyi a középen remek ütemben emelkedő Kelemen fejére röptette a labdát, onnan a játékszer a jobb felsősarokba landolt (0–1).

A második játékrészt jóval aktívabban kezdte a házigazda, erőfeszítéseiket gól koronázta. Jobb oldalról elvégzett sarokrúgást követően, az őrizet nélkül hagyott Acolatse a felső lécre fejelt, a kipattanót pedig Tiihonen a hálóba bólintotta. A jövő pandúrjainak örömét Avram Marius sípja törte meg, hiszen a felugró finn légiós buzgalmában lekönyökölte Aprót.

A 71. percben ismét Acolatse került főszerepbe. A francia-togoi légiós szabálytalanul állította meg az ellentámadásba lendült Magyarit, jött is a jogos sárga. Mivel a 23. percben Acolatse már kiérdemelt egyet, a Viitorul Pandurii emberhátrányba került. Legalábbis papíron, hiszen a játék képe semmit sem változott. Sőt, a fejlemény a hazai gárdát tüzelte fel, amely a szünetben beállt Jozič vezetésével végig nyomás alatt tartotta az FK védelmét. Az újpandúrok kitartását a 87. percben siker koronázta: a szintén szünetben becserélt Njifakue Njoy a tizenhatos előterében, a kapunak háttal állva, átvette a labdát, majd fordulatból, jobbal a hosszú sarok irányába küldte. Simon - nagyot nyújtozva - menteni tudott ugyan, de az oldalra ütött labdáját - a védelem jobb szárnyának rövidzárlatát kihasználva - Gîrbiță estében a hálóba pofozta (1–1).

Csapatunk az elúszó két pont dacára sem tudott sebességet váltani és bár Jelena még kapufát érően villant egyet, a mérkőzés döntetlennel ért véget. Bár megnyert meccsen engedtünk el két pontot, a lefújást követően a hazaiak voltak ingerültebbek.  

Ráduly Róbert Kálmán

Borítókép: Pinti Attila, Székelysport

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza