Liga 2 │Háromgólos győzelmet arattunk

Liga 2 │Háromgólos győzelmet arattunk

Elhozta a három pontot Felekről a második ligás csapatunk, amely gólnélküli első félidőt követően három góllal bizonyult jobbnak Sellenberknél.

Kicsiny, de lelkes szurkolótábor is elkísérte Felekre csapatunkat, ahol friss hó hullott és emiatt a pálya állapota inkább hasonlított egy mocsárra, mint focipályára.

Fotó: Anghel Tibor

A körülmények ellenére a mieink az első perctől fogva beszorították a hazaiakat a saját térfelükre, de igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kidolgozni. A 13. perc környékén a hazaiak csapatkapitánya Tătar lesérül, megpróbálja folytatni a játékot, de két perc múlva önként kéri a cserét. A folytatásban is a mieink birtokolják többet a labdát a bal szélen többször is eljutnak a beadásig, de helyzetet nem jegyzünk. A 32. percben a félpálya környékén labdát veszítünk és Rotart indítják remekül a piros mezesek, Gyenge fut ki a tizenhatoson kívülre, hogy mentse a menthetőt, becsúszva szerel, de a labda Ciocâlteu elé pattan, aki szerencsénkre nem tudja berúgni az üres kapuba. Hét perc múlva Marrone egyéni akciója következik, jól hámozza át magát a sellenberki védelmen, végül Gállal szemben találja magát, lövésre már nincs ideje, így becsúszva próbálkozik a kapussal, de az szabálytalan, sárga lap jár érte. Nem sokkal később a hazaiak részéről Ciocâlteu szánja rá magát egy lövésre, de Gyenge Szilárd magabiztosan szorítja magához a labdát.

Szünet után a hazaiak Rotar révén kerülnek helyzetbe, a kölcsönben szereplő játékosunk mintegy nyolc méterről lőhet, Gyenge bravúrral hárítja. Nem sokkal később már mi kerülünk helyzetbe, egy szabadrúgást követően Kovácshoz pattan a labda, aki a védők takarásában lőhet, de Gál kapus szemfüles. Az 57. percben megtört a jég, a jobboldalon elfutó Gál-Andrezly remekül adja be a labdát és az érkező Jelena a kapuba bólint: 0-1!

A gólt követően kettős cserével próbál frissíteni Eugen Beza, aki többek között pályára küldi a kongói válogatott Mubelet is, aki néhány éve még a francia első ligában játszott. A 66. percben egy szögletet követően Marrone növelhetné az előnyünket, de lövése Kovács hátán irányt változtat, kevéssel megy mellé. Két perc múlva a hazaiak Ciocâlteu révén kerülnek helyzetbe, a sellenberki támadó próbálkozását Gyenge semlegesíti. A 77. percben Jebari jobboldali beadása tökéletes, Schieb fejese a keresztlécről pattan a kapuba, újabb fejes gól: 0-2!

Nyolc perccel később Schieb gurítja ki a labdát Csürösnek, aki mintegy 18 méterről a kevéssel, de a kapu mellé rúgja. A hosszabbításban a frissen becserélt Hernando teszi fel az i-re a pontot, aki ziccerbe kerül és a kapussal szemben nem hibázik: 0-3. Az újabb három pontnak köszönhetően csapatunk továbbra is harcban van a felsőházi rájátszásért.

Fotó: Anghel Tibor

Liga 2., 18. forduló: Sellenberk SK - FK Csíkszereda 0:3 (0:0)

Gólszerző: Jelena (57.), Schieb (77.), Hernando (90+3).

Sárga lap: Marrone (40.), Csiszer (90+3), illetve Monea (90+3).

FK Csíkszereda: Gyenge - Takács, Apró, Gergely, Marrone - Csürös, Kovács (Csiszer 88.), Gál-Andrezly (Ivanovici 88.), Jebari (Bara 81.), Schieb (Hernando 88.), Jelena (Metoyan 74.).

Sellenberk SK: Gál – Telcean (Cîrstean 61.), Natea, Crișan – Monea, Boboc (Curtean 80.), Tătar (Arhirii 15.) – Luca, Cărăruș (Buzan 80.), Ciocâlteu – Rotar (Mubele 61.).

Szép ZoltánHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza