Ifiliga | Egy pont ermberhátrányban

Egy órán át emberhátrányban játszott U18-as, ifiligás együttesünk a Temesvári Politehnica ellen. Demény Norbert együttesének így is megvolt az esélye a győzelemre, végül meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Ifiliga | Egy pont ermberhátrányban

Hatalmas hőségben játszotta le első hazai bajnoki mérkőzését U18-as, ifiligás együtesünk. A találkozó jól indult számunkra, majd hamar emberhátrányba kerültünk. Tíz emberrel is győzelmi esélyei voltak a csapatnak.

Tűző napsütés, hamisítatlan augusztusi kánikula fogadta vasárnap délben a pályára lépő csapatokat a Sportparkban. A hőség ellenére jó tempóban kezdtek a csapatok, és az FK fiataljai bizonyultak kezdeményezőbbnek. Ennek előbb egy vendég-sárga, majd a hazai vezető gól lett az eredménye. A 20. percben Iordache Luca határozta el magát lövésre jó 22 méterről középről és védhetetlenül bombázott a bal felső sarokba (1–0), hatalmas gól volt! Az ünneplés közepette a gólszerző sárga lapot kapot. Miután a 33. percben újra villant a lap Iordache számára, kiszállt a játékból. A vendégek nem igazán tudtak élni az emberelőnnyel, a játékrész utolsó percében jegyezhettünk fel csupán egy veszélyes fejest a lila-fehéreknél.

Jól helyezett FK-s lövéssel indult a második játékrész, majd László Norbert ollózó mozdulatának tapsolhatott a rendkívül lelkes hazai közönség. Az 54. percben Zelenák Dávid lövését blokkolták a bánságiak, az ellentámadás végén pedig megszületett a temesváriak egyenlítő találata. A jobb oldalról érkező beadásnál Simon Máté nem fért a labdához, amely Ureche Alexről vágódott a hálóba, öngól (1–1). A 63. percben Ureche "jó oldalon" is betalált, jobb oldali szöglet nyomán a hosszú oldalról fejelt remekül (2–1). Bő negyed órával a vége előtt Roșca David bántóan egyedül maradt és kissé jobbról nagy erővel lőtt Simon kapujába (2–2).

Bár közelebb állt a győzelemhez Demény Norbert legénysége, az emberhátrányban nem tudta érvényesíteni akaratát. A találkozó összképét tekintve igazságos döntetlen született, amelynek köszönhetően együttesünk két forduló után őrzi veretlenségét az Ifjúsági Liga nyugati csoportjában. Folytatás egy hét múlva az Aradi UTA otthonában.

Ifjúsági Liga, nyugati csoport, alapszakasz 2. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 2–2 (1–0)

Csíkszereda, sportpark
Vezette: Ciorbea Robert (Barcaszentpéter), asszisztensek: Tunsoiu Marian (Újsinka), Toca Cosmin Gheorghe (Fogaras)
Gólszerzők: Iordeche Luca (20.), Ureche Alex (63.), ill. Ureche Alex (55., öngól), Roșca David (74.)
Sárga lap: Iordache Luca (20.), Göndör Alex (22.), Zelenák Dávid (79.), Simon Máté (89.), ill. Ciurel Radu (15.), Adam Eric (43.), Roșca David (90+2.), Tudor Eduard (90+4.)
Kiállítva: Iordache Luca (33.)
FK Csíkszereda: Simon Máté – Ureche Alexandru, Szőke Lénárd, Göndör Alex-Valentin, Zelenák Dávid (Dencsák Kristóf, 88.), Iordache Luca, Leczki Norbert (Marosi Krisztián, 88.), Fazakas Henrik (Domokos Dominik, 75.), Birtalan Tamás (Colceriu Flavius, 58.), László Norbert (Ilie Mihai, 75.), Balogh Szilárd Vezetőedző: Demény Norbert
Temesvár: Balica Ianis – Miclăuș Bogdan (Pașca Igna Alexandru, 46.), Tătaru Denis, Ciurel Radu (Roșca David, 63.), Hus Tommaso, Lazăr Marco, Adam Eric (Erceanu Răzvan, 46.), Oprea Mario (Leoveanu Mihai, 85.), Boariu Denis, Avrămescu Sebastian, Macovei Dragoș Vezetőedző: Petcu Cristian

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza