Ifiliga, Elitliga | Galacon és itthon lesznek meccsek a hétvégén

Két utánpótlás együttesünk idegenben, három pedig hazai pályán küzd a bajnoki pontokért az előttünk álló hétvégén.

Ifiliga, Elitliga | Galacon és itthon lesznek meccsek a hétvégén

Két utánpótlás együttesünk idegenben, három pedig hazai pályán küzd a bajnoki pontokért az előttünk álló hétvégén. Az U16-os és az U15-ös csapat Galacra látogat, míg az U14-es, U17-es és U18-as gárdáink itthon szerepelnek.

Ifjúsági Liga U18

Veretlenül, három-három győzelmet és döntetlent felmutatva áll a harmadik helyen az ifiligás küzdelmekben U18-as csapatunk. Demény Norbert tanítványai a legutóbbi játéknapon a Kolozsvári CFR otthonából hoztak el egy pontot. A fiúk négy alkalommal Csíkszeredától távol küzdöttek, így különösen megsüvegelendő a maximálisan megszerezhető 18 pontból begyűjtött tizenkettő. A 18 szerzett gól is szép teljesítmény, hiszen mérkőzésenként hármas átlagot jelent. Nálunk többször csak a listavezető Universitatea Craiova (29-szer) és a jelenlegi második helyezett, Kolozsvári CFR (21-szer) volt eredményes. A hat mérkőzésen kapott hét gól, azaz 1,16-os átlag, pedig a védelmet dícséri.

A veretlenségi sorozatot a hetedik fordulóban a Kolozsvári Viitorul Futball Akadémia ellen folytathatjuk. A kék-fehér-feketék két győzelem mellett négy alkalommal vesztesen hagyták el a pályát az aktuális szezonban, ezzel a nyolcadik helyet foglalják el a tabellán. Eddigi idegenbeli találkozóikon rendre alulmaradtak, két győzelmüket hazai pályán szerezték.

A találkozó vasárnap 12.00 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt az újabb győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Elitliga U17

Az ifiligásokhoz hasonlóan 12 pontot szorgoskodott össze U17-es, eliltligás együttesünk is, négy győzelem mellett két vereség az eddigi mérleg a 2023/2024-es idényben. A fiúk két hazai mérkőzésüket megnyerték és idegenben is diadalmaskodtak kétszer. Legutóbb a Kolozsvári CFR-t múlták felül vendégként, méghozzá magabiztosan. A hat játéknapon szerzett 28 gól elismerésre méltó, ahogy a mindössze öt kapott találat is kiemelkedő. Nem csoda, hogy +23-as gólkülönbségünk a legjobb a mezőnyben!

Vasárnapi ellenfelünk, a Kolozsvári Viitorul Futball Akadémia eddig csupán egyszer örülhetett három pontnak a szezonban, ötször vesztesen hagyták el a pályát. Jelenleg a 10. helyen tanyáznak a 12 csapatos mezőnyben, gólkülönbségük mínusz tizennyolc (9-27). A dobogós helyezésünk megtartása érdekében mindenképpen kötelezőnek mondható feladat a három pont itthon tartása.

A találkozó vasárnap 14.00 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt az újabb győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Elitliga U16

Érdekes, hogy a sorrendben harmadik korosztályos csapatunk is harmadik jelenleg a bajnoki tabellán, igaz, a Szász Ferenc vezette U16-osoknak ehhez 13 pontot kellett szerezniük. A fiúk négy győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget tudnak felmutatni az eddigi hat fordulóban. A 23 szerzett és öt kapott gól szintén a harmadik legjobb a ligában. A legutóbbi fordulóban a Sepsi OSK nem jelentett akadályt, ennek ellenére a háromszékiek jelenleg egy pozícióval előttünk állnak, lévén egyetlen találattal jobb a gólkülönbségük.

Szász Ferenc tanítványai annak a Galaci Oţelulnak az otthonában szerepelnek szombaton, amelyik egyetlen pont nélkül sereghajtó az 1. számú csoportban. A Duna-partiak egyetlen gólt szereztek a sezonban, míg védelmük 46 alkalommal kapitulált.  Mindennek fényében talán nem nagy merészség kijelenteni, hogy akár gólkülönbség-javító győzelmet is arathatnak U16-osaink.

A találkozó szombaton 12.00 órakor kezdődik Galacon. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Elitliga U15

Szintén Galacra utazik az U16-osokkal fordulóról-fordulóra "párban" szereplő U15-ös gárdánk. Ubrankovics Zoltán fiai jelen pillanatban a hetedikek a bajnokságban, három győzelem mellett egy döntetlen és két vereség az eddigi mérlegük.

A vendéglátó galaci együttes kevésbé nyújtott eddig lehangoló teljesítményt, mint az egy évvel idősebb képviselői. Két győzelemmel és négy vereséggel a tízedik helyet foglalják el a tabellán. Igaz, a hat játéknapon elért négy góljukat ők sem tehetik ki feltétlenül az ablakba, ahogy a 29 kapott találat is sok, ennél többször csak a pont nélküli Petrolul kapitulált (39-szer). Az élmezőnyhöz való felzárkózás érdekében mindezzel együtt kötelező feladatnak tűnik a galaci három pont begyűjtése.

A találkozó szombaton 14.00 órakor kezdődik Galacon. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Elitliga U14

Legifjabb elitligásainkra eddig nem lehet panaszunk, a fitalok két remek győzelemmel és egy harcos idegenbeli döntetlennel a második helyen állnak a bajnoki rangsorban. Fazakas Tibor legényei kereken három gólt szereztek,  és mindössze egyet kaptak átlagban meccsenként. Szombati ellenfelünk a Huszvárosi Pajura Sportiskola együttese eddig nem sok vizet zavart a bajnokságban. A szőlőtermeléséről híres, egykor jelentős magyar közösséggel bíró város fiataljai három vereséggel, és egy szerzett góllal szerénykednek az utolsó helyen.

A feladat adott, ki kell használnunk a lehetőséget és érvényesíteni a tudáskülönbséget a két csapat összecsapásán.

A találkozó szombaton 10.00 órakor kezdődik a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt az újabb győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza