Ifiliga, Elitliga | Hétközi forduló az ünnep előtt

A közelgő húsvéti ünnepre tekintettel akadémiai együtteseink ezúttal hétközben, szerdán tudják le aktuális bajnoki mérkőzésüket. Öt gárdából csupán egy játszik hazai pályán.

Ifiliga, Elitliga | Hétközi forduló az ünnep előtt

A közelgő húsvéti ünnepre tekintettel akadémiai együtteseink ezúttal hétközben, szerdán tudják le aktuális bajnoki mérkőzésüket. Öt gárdából csupán egy játszik hazai pályán.

Temesvárra, illetve Jászvásárra utaznak nagyobb korosztályos akadémiai csapataink a húsvétra való tekintettel szerdára árhelyezett bajnoki találkozókra, míg az U14-esek hazai pályán játszanak rangadót a Bákó együttesével.

U18

Ifjúsági ligás csapatunk ugyan az első idei tétmérkőzésén sikert aratott, ám a Kolozsvári CFR elleni nyertes kupa-meccset követően elmaradt a hasonlóan jó folytatás. Az utolsó kupameccsen alulmaradtak Demény Norbert tanítványai a Brassói Kids Tâmpa otthonában, a bajnoki rájátszásban pedig két mérkőzésen egy pontot sikerült összeszorgoskodni. Mindez azt jelenti, hoyga  további küzdelmekből mindkét sorozatban kiszállt a gárda, ám a hátralévő három play-off mérkőzésen lehet javítani a jelenlegi ötödik pozíciónkon. Ennek első lépését szerdán, a sereghajtó Temesvári Ripensia otthonában tudják megtenni a fiúk.

A találkozó szerdán, 12.00 órakor kezdődik a temesvári Colterm stadionban.

U17

Szintén egy döntetlen és egy vereség a tavaszi bajnoki mérlege egy évvel fiatalabb korosztályunknak, ám Szakál Csaba együttese még versenyben van a továbbjutó helyekért, lemaradása négy pont az elődöntőt jelentő második helyen álló Aradi UTÁ-val szemben. A kupában is remekül teljesít a csapat, a csoportkörből továbbjutva az Universitatea Craiova otthonában vívták ki a négy közé kerülést és készülhetnek a Konstancai Farul elleni, idegenbeli elődöntőre. A play-off csoport hatodik helyén tanyázó Ripensia ellen mindenképpen kötelező feladat begyűjteni a három bajnoki pontot, hogy versenyben maradjon a csapat az első két hely valamelyikének megszerzéséért.

A találkozó szerdán, 14.00 órakor kezdődik a temesvári Colterm stadionban.

U16

Ez az év eddig nem Szász Ferenc csapatáról szólt. A kupában ugyan egy vereség mellett begyűjtöttek egy győzelmet is, ám ez nem volt elég a továbbjutáshoz. A felsőházi rájátszás két hazai vereséggel folytatódott 2024-ben, így ebben a sorozatban is elúszott a folytatás lehetősége. Ennek ellenére természetesen szeretné szépen zárni a bajnoki küzdelmeket a csapat, amely szerdán a sereghajtó Jászvásári Politehnica otthonában lép pályára.

A találkozó szerdán, 12.00 órakor kezdődik a jászvásári "Emil Alexandrescu" műfüves pályán.

U15

A kupában ugyan elveszítette a Jászvásári Politehnica elleni "csoportdöntőt" Ubrankovics Zoltán csapata, ám a bajnoki rájátszásban továbbra is őrzi veretlenségét. A két tavaszi találkozót imponáló magabiztossággal hozták a fiúk, ráadásul gólt sem kaptak. Az első helyre a Bukaresti Steaua pályázik még jó eséllyel, minden bizonnyal a velük szembeni, utolsó fordulós derbi lehet majd döntő a továbbjutás szempontjából. Addig is meg kell tenni a következő fontos lépést és saját pályáján kell legyőzni a harmadik helyen álló Jászvásári Polit szerdán délután.

A találkozó szerdán, 14.00 órakor kezdődik a jászvásári "Emil Alexandrescu" műfüves pályán.

U14

Két imponálóan magabiztos, 3–0 arányú győzelemmel kezdték a tavaszt Fazakas Tibor tanítványai. A folytatás nem ígérkezik könnyűnek, szerdán a csoportot vezető Bákói FC látogat Csíkszeredába. A moldvaiak szintén sikerrel vették két tavaszi mérkőzésüket, előnyük két egység fiataljainkkal szemben. A srácokat fűtheti a visszavágás vágya, ősszel, az ötödik játéknapon 3–1-re alulmaradtunk Bákóban.

A találkozó szerdán, 13.00 órakor kezdődik a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a győzelmet!

Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza