Ifiliga, Elitliga U17 | Aradra látogatunk

Ifiliga, Elitliga U17 | Aradra látogatunk

Vasárnap a hatodik forduló mérkőzéseivel folytatódnak az idén életre hívott Ifiliga, valamint az U17-es Elitliga küzdelmei. Csapataink az Aradi UTA-hoz látogatnak vasárnap.

Nincs könnyű helyzetben az Ifjúsági Ligában szereplő együttesünk. Ubrankovics Zoltán fiai az eddig lejátszott fordulókban még nem tudtak pontot szerezni, és az első mérkőzés kivételével gólt sem lőttek. Igaz, az első három játéknapon csupán egy-egy találat döntött az aktuális ellenfél javára, ám az utóbbi két meccsen becsúszott egy négy- és egy kétgólos kudarc. Mindez sajnálatos módon azt jelenti, hogy jelen pillanatban alulról szemléljük az ellenfeleket, azaz a tabella végén tanyázunk.

Innen kell elindulni fölfelé, ám ez cseppet sem lesz egyszerű. Az aradi ifik velünk ellentétben jó formában várhatják a találkozót. A piros-fehérek négy győzelem mellett mindössze egyszer ikszeltek, a harmadik fordulóban otthon nem bírtak a Temesvári Ripensiával. Legutóbb szintén hazai pályán szerepeltek és 4–1-re lenyomták közvetlen riválisukat, a Kolozsvári Universitateát. Mindennek ellenére, vagy mindezzel együtt, ahogy mondani szokták: innen szép győzni. Egy esetleges pontszerzéssel máris eltüntethetnénk a bajnoki táblázaton a nevünk mellett virító nullák egyikét-másikát és természetesen jó volna a kereken egy hónapja tartó gólcsendet is megtörni. A mérkőzés vasárnap 12 órakor kezdődik az aradi Motorul Stadionban.

Újra győzni

Ugyancsak az UTA ellen lép pályára és térhet vissza a győzelem ösvényére U17-es Elitligás csapatunk. Benkó Tihamér együttese remekül rajtolt a bajnokságban, az első három fordulóban egyaránt sikerült bezsebelni a három pontot, majd következett egy kétmeccses megtorpanás. Először a Temesvári Ripensia otthonából tértek haza pont nélkül, majd hazai pályán Krajovai Universitatea ellen nem volt ellenszerük.

A táblázaton elfoglalt ötödik hely így sem nevezhető rossznak, ám ahhoz, hogy a pozíciónkat megtartsuk, vagy javítsuk, természetesen Aradon is a lehető legjobb eredmény elérésére lesz szükség. Az aradi gárda ugyan az előző fordulóban legyűrte a Kolozsvári Universitatea legényeit, ám azelőtt három meccsen is méretes zakót kapott: a Sepsi OSK és a Ripensia öt-öt, a Krajova pedig hat góllal terhelte meg az UTA hálóját.

A jelenleg kilencedik Arad ellen tehát jó alkalom mutatkozik a győzelem megszerzésére, az újabb három ponttal pedig akár a dobogón is találhatná magát U17-es csapatunk. A mérkőzés vasárnap 14 órakor kezdődik az aradi Motorul Stadionban.

Szurkoljunk fiatal tehetségeinknek a minél jobb eredmények eléréséért! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza