Ifiliga | Itt a második!

Ifiliga | Itt a második!

Az első félidőben kidolgozott háromgólos előnyéből egyet megtartott a végére Ifjúsági Ligás csapatunk a Temesvári Banatul Sportiskola ellen. Ubrankovics Zoltán legénysége ezzel két egymást követő mérkőzésen hagyta el győztesen a pályát.

Az előző fordulóban szerezte meg Ifjúsági Ligában szereplő csapatunk első szezonbeli győzelmét. A Temesvári Banatul Sportiskola ellenében joggal bizakodhattunk a jó folytatásban, hiszen a tabellán közvetlenül előttünk álló rivális látogatott a Sportparkba vasárnap délben. Ennek megfelelően hazai helyzetekkel indult az összecsapás, a 6. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően veszélyeztettünk, végül a kapus megkaparintotta a labdát.

Az első negyed órában egyértelmű fölényben játszottunk, a bánságiak erejéből csupán szórványos ellentámadásokra futotta. A 14. percben meglett az FK nyomásának eredménye, egy, a kapu előterébe bejátszott labdát a bal kapufánál Orbán Milán kotort be közelről a hálóba (1–0). Három perc múlva megdupláztuk az előnyt. A jobb oldalon futó támadás során Buza Balázs elé került a játékszer, ő pedig mintegy 15 méterről szépen kilőtte a hosszú sarkot (2–0).

Támadásban maradtak a csíki fiatalok, igaz, az első fél óra végén feljegyezhettünk egy lesről született vendégtalálatot is. A 33. percben érdekes jelenetnek lehettek tanúi a nézők, a vendégek kapuvédője nem hozta játékba időben a labdát, ezért szabadrúgással következtünk a tizenhatos vonaláról. Nem tudtunk élni ezzel a lehetőséggel, ahogy öt perc múlva is a kapusban halt el egy próbálkozásunk. A szünet előtt öt perccel azonban sikerült növelni a különbséget, Buza volt újra eredményes, ezúttal büntetőből (3–0). A találat után a gólszerző a vendégek kapusával szólalkozott össze és kapott sárga lapot. A 44. percben Orbán Milán akart elégtételt venni Antonescun, miután az ellökte a játék közben Csedő Szilárdot. Sárga lap lett a „jutalma”.

A fordulást követően Bodac kapott sárgát Orbán lerántásáért. Játékosunk rövid ápolásra szorult az eset nyomán. A vendégek erőszakossággal igyekeztek kompenzálni technikai hiányosságaikat, több durva belépővel borzolták a nézők idegeit. Közben persze, foci is zajlott a pályán, a kétgólos Buza Balázs a 69. percben távolról próbálkozott, lövése fölé szállt. A 72. percben Lukács Dániel hárított nagyot lábbal. A 76. percben ismét a temesvári hálóba került a labda, ám akciónkat lesállás előzte meg, így a játékvezető kifelé intett szabadrúgást.

A végjátékban szorossá tette a mérkőzést a második félidőben jóval többet mutató Banatul. Előbb a 79. percben egy jobb oldali támadás végén találtak be, majd a 84. percben egy labdaszerzést követően öt méterről lőttek a bal alsó sarokba (3–2). A végére a vendégektől Bodac kireklamált magának egy sárga lapot, lévén ez a második volt neki, mehetett zuhanyozni. Győzelmével a 10. helyre lépett Ubrankovics Zoltán legénysége, a következő fordulóban a Kolozsvári CFR vár ránk idegenben.

Ifjúsági Liga, nyugati csoport, alapszakasz 8. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári Banatul Sportiskola 3–2 (3–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Suvar Alexandru Nicolae (Nagyszeben), asszisztensek: Nagy Daniel (Medgyes), Vasile Bogdan Stefan (Nagyszeben)
A FK gólszerzői: Orbán Milán (14.), Buza Balázs (17. és 40., a másodikat büntetőből)
Sárga lap: Buza Balázs (41.), Orbán Milán (44.), Vajna Szabolcs (72.), Lőrincz Csongor (85.), ill. Bodac Darius (50.), Topărcian Gabriel (59.), Ștefanciuc Raul (71.), Cristea Samuel (79.)
Kiállítva: Bodac Darius (89.)
FK Csíkszereda: Lukács Dániel – Csedő Szilárd, Tamás Bence, Miklós Norbert, Dencsák Kristóf, Bujdosó Szilárd (Hadnagy Tamás, 66.), Buza Balázs, Fazakas Henrik (Karácsony Gellért, 75.), Vajna Szabolcs Roland (Lőrincz Csongor, 72.), Orbán Milán, Péter Zsombor Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán
Temesvári Banatul Sportiskola: Antonescu Florin – Buză Ovidiu (Siel Lucian, a szünetben), Cristea Samuel, Bălutoiu Vlad (Dobricean Marian, a szünetben), Bodac Darius, Hepes Sebastian (Ureche Cătălin, a szünetben), Ștefan Emanuel (Roiban Adi, a szünetben), Rancov Paul, Ștefanciuc Raul, Toparcian Gabriel (Murboci Denis, 66.), Savu Darius Vezetőedző: Badea Sorin

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza