Ifiliga | Megtört a jég

Ifiliga | Megtört a jég

Dencsák Kristóf hajrában szerzett góljával vasárnap legyőzte U18-as csapatunk a Kolozsvári Universitateát, így először hagyhattuk el győztesen a pályát az Ifjúsági Ligában.

A győzelem után Ubrankovics Zoltán vezetőedző foglalta össze a mérkőzést.

"Annak ellenére, hogy szakmai tartalommal az előző heti mérkőzés sokkal jobban meg volt töltve, mégis a mai mérkőzésen tudtunk győztesen levonulni a pályáról. Ez részben az egyéni tovább fejlődésünknek, illetve a felnőtt csapat keretéből lejövő Bărăbaș Mariusnak és Hadnagy Tamásnak volt köszönhető. Ők voltak azok, akik döntő pillanatokban tudták, hogy hova kell helyezkedni, mit kell csinálni ahhoz, hogy ezt a mérkőzést kapott gól nélkül és egy rúgott góllal tudjuk befejezni – mondta a vezetőedző.

"Kicsit visszakaptunk azokból a számunkra peches mérkőzésekből, amik nem a mi javunkra dőltek el egy-egy góllal, hisz a mai napon az ellenfélnek volt több kapufája. Sőt, rúgott gólunk, ha nem is közvetlenül, szabadrúgásból elért kapufájuk és a lecsorgó labdát közvetlenül kapura rúgó, és a gólvonalon mentő Hadnagy Tamás mentésből közvetlenül szereztük, de a felrúgott labdát az ellenfél kapusa a középpályára passzolta, ahol mi megszereztük, oldalt váltottunk egy 2-1es szituációt lejátszva Marius elment a jobb szélen, Dencsák Kristóf a beadását szépen a rövid sarokba lőtte. Ugyan a mai játék képe nem a mi győzelmünket tükrözte, de visszaadott azokból a mérkőzésekből, amikor pontot, vagy pontokat érdemeltünk volna a játék képe alapján" – elemezte a szakember.

"A győzelem mindig erőt ad és hitet erősít. Ez ráfért a csapatra, hisz a győzelem után nem csak a fáradtság miatt, de kicsit tanácstalanok voltak, hogy hogyan ünnepeljék meg az első diadalt az öltözőben. Megkóstolták a győzelem ízét, ez majd sok erőt tud adni a következő mérkőzésekre, amiket természetesen a legjobb tudásuk szerint akarják sikeresen lejátszani" - folytatta az edző.

"A jövő héten A klub számára nagyon fontos mérkőzés lesz szerdán, ahol a Galatasaray ellen játszunk az Ifjúsági Bajnokok Ligájában, Isztambulban. Néhány játékosunk érintett, úgyhogy szorítunk nekik és szurkolunk a csapatnak a sikerért. Mi is nagyon sok áldozatot hoztunk azért hogy az a csapat sikeresen vívja meg az első mérkőzését és reményeink szerint a másodikat is így fogja megtenni. Nagyon nagy gyógyír lenne a számunkra is. Hajrá, Szereda!" – zárta Ubrankovics Zoltán.

Ifjúsági Liga, nyugati csoport, alapszakasz 7. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea 1–0 (0–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Florea Bogdan (Karácsonkő), asszisztensek: Andrei Ionut Razvan (Karácsonkő), Morariu Teofil (Németvásár)
Gólszerző: Dencsák Kristóf (83.)
FK Csíkszereda: Becze-Máthé Mátyás – Péter Zsombor, Csedő Szilárd, Miklós Norbert, Hadnagy Tamás, Keresztes Tamás (Vajna Szabolcs, 10.), Buza Balázs, Fazakas Henrik (Lőrincz Csongor, 80.), Dencsák Kristóf, Orbán Milán (Karácsony Gellért, 70.), Bărăbaș Marius Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán
Kolozsvári Universitatea: Kis Patrik – Chinteș Alin (Bodea Rubin, 81.), Balan George, Podea Oltean Luca, Techereș Alin, Scocîlcă Rareș, Todoran Daniel (Nistor Marius, 56.), Macinică Dragoș (Nistor Raul, 56.), Ferenți Alin (Espinoza Carlos, 83.), Morariu Matei, Rotund Raul (Molnár Dávid, 56.) Vezetőedző: Suller Marius

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza