Ifiliga U18 | Pontmentés az utolsó pillanatban

Hiába vezetett az első félidőben U18-as, ifiligás együttesünk a Kolozsvári Viitorul Futball Akadémiával szemben, végül csupán a hosszabbításban értékesített büntetővel mentettünk pontot.

Ifiliga U18 | Pontmentés az utolsó pillanatban

Hiába vezetett az első félidőben U18-as, ifiligás együttesünk a Kolozsvári Viitorul Futball Akadémiával szemben, végül csupán a hosszabbításban értékesített büntetővel mentett pontot.

Szeptemberben szokatlanul nagy melegben kezdődött ifiligás együttesünk hazai találkozója a hetedik fordulóban a Kolozsvári Viitorul Futball Akadémia ellen. Jó tempóban indították a csapatok az összecsapást, mindkét együttes bátran vetette bele magát a küzdelembe. Ahog yteltek a percek, egyre inkább fölényben játszottak Demény Norbert tanítványai.

A 21. percben Kárándi Botond remek egyéni megmozdulása meghozta a vezetést, balról a hosszú sarokba lőtt (1–0). Két perc elteltével szinte válaszolt a Kolozsvár, egy 18 méterről eleresztett lövés csattant a bal kapufán. A félidő hátralévő részében könnyedén növelhette volna az előnyt csapatunk, ám a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. László Norbert a kapufát is eltalálta a félidő hajrájában, ám az eredmény nem változott a szünetig.

Fordítás és pontmentés

A fordulás után a ritmust a vendégek kapták el jobban, hamar jött is az egyenlítés. Az 50. percben Kárándi ért hozzá a tizenhatoson belül kézzel a labdához egy beadás után, a játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Cublesan végezte el, Simon Máté jól érezte, hogy hová érkezik a labda és hárítani tudott, ám a bal oldalra kiütött játékszerre a végrehajtó csapott le először és a hosszú alsó sarokba helyezett (1–1).

A 71. minutumban pedig már egygólos vendégvezetést mutatott az eredményjelző, a kolozsváriak tízese, Cublesan célzott jól és helyezett a jobb alsó sarokba (1–2). Az 57. percben Simon Máté mentett nagyot egy léc alá tartó lövésnél, a szöglet után pedig Gergely Botond mentett a gólvonalról. A hajrát megnyomták Demény Norbert fiai. A 82. percben László Norbert jobbról leadott lövését tornázta ki a vendég kapuvédő, a szögletet követően pedig Szőke Lénárd fejese halt el a kapus kezében. Az utolsó percben László Norbertet kellett letámogatni a pályáról. A hosszabbításban összejött az egyenlítés, a vendégek kezezése nyomán megadott büntetőt Gergely Botond értékesítette higgadtan (2–2).

Ifjúsági Liga, nyugati csoport, alapszakasz 7. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári Viitorul Futball Akadémia 2–2 (1–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Ștef Claudiu, asszisztensek: Bojan Cosmin, Sîncrăian Andrei (mindhárman Marosvásárhely)
Gólszerzők: Kárándi Botond (21.), Gergely Botond (90+3., büntetőből), ill. Cublesan Andrei Nicolae (50. és 71.)
Sárga lap: Gergely Botond (74.), Birtalan Tamás (85.), ill. Babutan David Ioan (72.), Benke Alex (80.), Budurean Davide (88.)
FK Csíkszereda: Simon Máté – Gergely Botond, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru (Birtalan Tamás, 68.), Szondi Botond (Colceriu Flavius, 68.), Kárándi Botond (Zelenák Dávid, 68.), Leczki Norbert, Iordache Luca, Balogh Szilárd, Ronai Robert (Biró Tamás, 68.), László Norbert (Domokos Dominik, 90.) Vezetőedző: Demény Norbert
Kolozsvár: Simedru  Darius Andrei – Budurean Davide, Soós Róbert László (Mureșan Darius, 46.), Istrate Ianis Ștefan, Morariu Mario, Benke Alex, Marincaș Damian, Cublesan Andrei Nicolae (Balaban Denis, 88.), Voda Colin Richard (Mocanu Andrei, 46.), Babutan David Ioan (Cuculaș Teodor, 86.), Gadyhzmuradov David (Soaita Tudor, 69.) Vezetőedző: Rus Laurențiu Daniel

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza