Ifiliga U18 | Vezettünk, de egy ponttal maradtunk

Bár megszereztük a vezetést, nem tudtuk itthon tartani a három bajnoki pontot a listavezető Craiova ellen. Demény Norbert együttese hiába alakított ki több gólhelyzetet, egy eladott labda megpecsételte a sorsunkat.

Ifiliga U18 | Vezettünk, de egy ponttal maradtunk

Bár megszereztük a vezetést, nem tudtuk itthon tartani a három bajnoki pontot a listavezető Craiova ellen. Demény Norbert együttese hiába alakított ki több gólhelyzetet, egy eladott labda megpecsételte a sorsunkat.

A 13. percben Iordache Luca célozta meg 18 méterről, kissé balró a jobb alsó sarkot, Măluțan nagyszerű mozdulattal védett. A 25. percben büntetőhöz jutottunk, Vancea birkózott Szőke Lénárddal a jobb oldalról elvégzett szögletrúgás után, majd kireklamált egy sárgát is magának. A 11-eshez László Norbert állt oda, a kapu jobb oldalát megcélzó labdáját a kapus kiütötte, az ismétlés azonban már utat talált a kapuba (1–0). A 35. percben Balogh Szilárd célozta meg szabadrúgásból a jobb felső sarkot mintegy 20 méterről, Măluțan nagyot nyújtózott. Az első félidő bátor játéka alapján megérdemelt előnnyel vonultunk pihenőre.

Kimaradtak a lehetőségeink

A második félidőt is jobban kezdtük, mint a vendégek, igyekeztünk a Craiova térfelén tartani a labdát. Az 50. percben Leczki lőtt nagy helyzetben fölé. Az 54. minutumban bal oldalról Domokos Dominik indult meg, majd a 16-os vonaláról megcélozta a bal felső sarkot, Măluțan nagyot mentett újra. A kihagyott lehetőségek szinte megbosszulták magukat a 62. percben, Vancea egy ellentámadás végén jól célozta meg a jobb alsót, Simon Máté nagyot nyújtózott. A 70. percben a csereként beszálló Zelenák Dávid bombázott a kapusba az öt és feles jobb sarkáról.

A 75. percben minden előzmény nélkül egyenlített a Craiova, egy labdavesztést követően Șandru robogott el a jobb oldalon és a kifutó Simon Máté mellett a kapu közepébe helyezett (1–1). Az utolsó negyed órában nem sikerült további gólszerzési lehetőségeket kialakítanunk, a vendégek pedig láthatóan elégedettek voltak az egy ponttal, és nem erőltették a támadásokat, ahogy az egész találkozó alatt sem mutattak különösebb támadójátékot. A folytatásban, március 27-én, Temesváron lép pályára Demény Norbert csapata.

Ifjúsági Liga, play-off, nyugati csoport 7. forduló
FK Csíkszereda – Universitatea Craiova 1–1 (1–0)
Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Pîrîu Dragoș (Curtea de Argeş), asszisztensek: Bălan Gheorghită (Piteşti), Ionescu Mihai Marian (Bradu)
Gólszerzők: László Norbert (26.), ill. Șandru Fabian (75.)
Sárga lap: Birtalan Tamás (77.), ill. Vancea Albert (25.), Șandru Fabian (40.), Cîrpici Federico (77.)
FK Csíkszereda: Simon Máté – Leczki Norbert, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Colceriu Flavius, Marosi Krisztián, Iordache Luca, Balogh Szilárd, Birtalan Tamás, Domokos Dominik (Zelenák Dávid, 62.), László Norbert Vezetőedző: Demény Norbert
Craiova: Măluțan Rareș – Ristoiu Robert, Mițaru Alberto, Balaci Mario, Nițu Alin, Brășfăleanu Bogdan, Rădulescu Patrik, Cîrpici Federico, Vancea Albert, Șandru Fabian, Dan Sebastian Vezetőedző: Mogoșanu Daniel

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza