Ifiliga | Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Ellentétes félidők után egygólos győzelemmel zárta az Ifjúsági Liga alapszakaszát U18-as együttesünk.

Ifiliga | Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Ellentétes félidők után egygólos győzelemmel zárta az Ifjúsági Liga alapszakaszát U18-as együttesünk. A mérkőzés hajrájában László Norbert találata döntött.

Kényelmes tempóban kezdődött a székelyföldi ifiligás rangadó a borongósra váltó őszi időben, vasárnap. Demény Norbert csapata már a hét közben lejátszott temesvári bajnokin bebiztosította helyét a felsőházi rájátszásban, míg a Sepsinek már nem volt esélye a play-offos helyezés elérésére. Mindez rányomta a bélyegét az első félidőben látott produkcióra. Javarészt a mezőnyben zajlott a küzdelem, csupán a félidő utolsó negyed órájára élénkült meg némileg a játék. A 29. percben Simon Mátét tornáztatták meg a vendégek, korosztályos válogatott kapusunk szép mozdulattal mentett a léc alól. Egy perc elteltével László Norbert húzta meg a bal oldalon, beadását jó vetődéssel csípte el a vendégek hálóőre. A félidőt jelző sípszó előtt Kárándi Botond és Sezer Emre fejelt össze, ám rövid ápolás után mindketten folytatni tudták a játékot.

Más felfogásban futottak ki a felek a második játékrészre, ennek köszönhetően megélénkült a játék, és gyakrabban forogtak veszélyben a kapuk. Az 53. percben Szőke Lénárd lábai előtt suhant el egy beadás a kapu közvetlen előterében, egy minutum elteltével Balogh Szilárd lőtt fölé. Az 62. percben jobb oldali hazai szöglet után Szőke Lénárd fejelt a hosszú oldalon, a vendégek hálóőre, Menyhárt Lóránt nagy bravúrral, a kapufa segítségével mentett. Egy egység elteltével Balogh Szilárd lőtt el balról a hosszú sarok mellett, majd Bena Păul fölé. A 73. percben Marosi Krisztián jó 22 méterről lőtt fölé.

Sorra alakították ki a piros-fekete fiatalok a mérkőzés hajrájához érve a helyzeteket, ám vagy az irányzékkal volt baj, vagy a jó teljesítményt nyújtó Menyhárt Lóránt mentett. Erőfeszítéseinknek a 85. percben lett meg az eredménye, az ide-oda pattogó labdát László Norbert helyezte a kapu közepébe (1–0). Következhet a felsőházi rájátszás!

Ifjúsági Liga, nyugati csoport, alapszakasz 11. forduló
FK Csíkszereda – Sepsi OSK 1–0 (0–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Suvar Alexandru Nicolae (Nagyszeben), asszisztensek: Nagy Dániel (Medgyes), Prodan Costel Adrian (Nagydisznód)
Gólszerzők: László Norbert (85.)
Sárga lap: Leczki Norbert (47.), Kárándi Botond (90+5.), ill. Maftei Rareș (47.), Moroșanu Ioan (52.), Ghimbovschi Radu (60.), Crantea Rareș (88.), Nikula Milan (90+5.)
FK Csíkszereda: Simon Máté – Birtalan Tamás, Colceriu Flavius, Szőke Lénárd, Kárándi Botond, Marosi Krisztián (Zelenák Dávid, 76.), Leczki Norbert (Ureche Alexandru, 86.), Iordache Luca, Biró Tamás (Domokos Dominik, 46.), Balogh Szilárd, László Norbert (Ilie Luca, 90+2.) Vezetőedző: Demény Norbert
Sepsi OSK: Menyhárt Lóránt – Ghimbovschi Radu (Ilyés Nimród, 85.), Sezer Emre, Maftei Rareș, Moroșanu Ioan, Coman Vlad (Ferrarini Fabio, 64.), Rendi Zsombor (Nikula Milan, 85.), Vajna Szabolcs (Crantea Rareș, 64.), Sandu Daniel (Soós Máté, 85.), Bena Păul, Gyulai Cristian Vezetőedző: Andrași Alexandru

Farkas Endre
 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza