Játékos szemle | Lejártak a bajnokságok

Játékos szemle | Lejártak a bajnokságok

Egykori játékosaink, volt akadémiai növendékeink elmúlt heti teljesítményét foglaltuk össze. Az érintett bajnokságok ezen a hétvégén kivétel nélkül véget értek. Sorozatunkat a 2023/2024-es szezonban is folytatjuk.

Az utolsó fordulót játszották a magyar első osztályban. Corbu Marius csapata, a Puskás Akadémia FC a Budapest Honvéd csapatát fogadta Felcsúton. A hazaiak számára még elérhető volt a harmadik hely és az azzal járó nemzetközi szereplés, a Kispest pedig a túlélésért, azaz a bentmaradásért küzdött. A találkozó a Puskás egy gólos győzelmével ért véget. Igaz, a három pont végül kevés volt a dobogóhoz, mivel a Debrecen is nyert, és ő lett a "befutó". A Honvéd, története során másodszor intett búcsút az élvonalnak.

Corbu Marius végigjátszotta a találkozót és csupán a VAR-nak "köszönhetően" nem sorolhatjuk fel a gólszerzők között. Egykori akadémistánk a 26. percben ugyanis harcos labdaszerzést követően nagyszerű találatot szerzett, sajnos a videobíró szabálytalannak ítélte a gól előtti megmozdulását. A középpályás így hat alkalommal volt eredményes a szezon során. Dusinszki Szabolcs is tagja volt a keretnek, azonban nem lépett pályára.

OTP Bank Liga, 32. forduló
Puskás Akadémia FC – Bp. Honvéd 2–1 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 2512 néző
Gólszerző: Slagveer (87.), Favorov (90+3.), ill. Szolnoki (90. – öngól)
Kiállítva: Domingues (90+3., Bp. Honvéd)
PAFC: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Favorov, Plsek (Zahedi, 69.), Baluta, Corbu Marius – Colley (Levi, 46., h. Gruber, 60.), Komáromi (Slagveer, 86.) Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Honvéd: Szappanos – Eördögh, Szabó A., Prenga, Klemenz (Keresztes, 75.), Benczenleitner – Gomis (Capan, 82.), Zsótér – Kocsis D. (Domingues, 57.), Átrok Z. (Fábiánkovits, 75.), Tamás K. (Kerezsi, 75.)

Hazai döntetlennel zárta a harmadosztályú bajnoki pontvadászatot a Marosvásárhelyi SE csapata. A Bărăbaș Mariust, Csala Tibort és Csáki Dánielt foglalkoztató bordó-fehérek ezzel az alsóház második helyén végeztek.

Liga 3., 9. csoport, play-out, 10. forduló
Marosvásárhelyi SE – Kolozsvári Viitorul 1–1

Gólszerzők: Lupuleț (46.), illetve Pop (17.)
Marosvásárhelyi SE: Szántó – Bărăbaș Marius, Csíki, Circa, Caliani, Moldován, Jorza (Csala Tibor, 82.), Greu (Csáki Dániel, 46.), Kulcsár (Veress, 87.), Gliga, Lupuleț Edző: Sütő Szilárd

Becze Tamás, Berkeczi Csongor és Hadnagy Tamás is gólt szerzett a Székelyudvarhelyi FC utolsó szezonbeli bajnoki mérkőzésén. A székelyudvarhelyiek az 5. számú csoport alsóházának élén végeztek. Érdekesség, hogy Hadnagy két perccel a beállása után volt eredményes a mérkőzés hajrájában.

Liga 3., 5. csoport, play-out 10. forduló
Székelyudvarhelyi FC – Zernyest 4–0 (1–0)

Gólszerzők: Becze Tamás (43.), Berkeczi Csongor (72.), Gavîrliță (86.), Hadnagy Tamás (89.)
SZFC: Vlasa – Marucza, Savin, Kovács Szabolcs (Berkeczi Csongor, 69.), Tordai, Matei, Lázár Kristóf, Botorok János (Szakács Szilárd, a szünetben, Hadnagy Tamás, 87.), Ketesdi (Kovács L., a szünetben), Becze Tamás, Gavîrliță Vezetőedző: Lucian Nicolau

Nagyarányú vereséggel búcsúzott a szezontól, a harmadosztályból már korábban kiesett Kézdivásárhely. Pál Kristóf és Albu Attila kezdőként lépett pályára.

Liga 3., 5. csoport, alsóház, 10. forduló
Kézdivásárhelyi SE – Sepsi OSK II. 1–7 (0–3)

Góllövők: Sánta T., illetve Nistor (2), Grigore (2), Toma, Bende, Kocsis
KSE: Fábián, Sánta l., Bîntă I., Popescu S., Albu Attila, Gáll A., Pál Kristóf, Gajdó T., Locotuș M., Tankó Zs., Bandi Á. Csereként beálltak: Sánta T., Gergely A., Kerestély Á., Pătrășcoiu., Pakucs N.
Sepsi OSK II.: Gedő, Popa, Folea, Moroșanu, Mitu, Grigore, Renta, Nistor, Stanislav, Toma, Sandu Csereként beálltak: Niczuly, Bende, Ene, Kocsis, Păcurar
HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza