A havazás ellenére eredményes játékkal kezdte a tavaszt csapatunk, mely két góllal győzte le a Dési Unireát.

A vendégeket egy kicsiny, de hangos szurkolótábor is elkísérte. A 3. percben Jebarit buktatják a tizenhatos előtt, a szabadrúgást is ő végzi el, kapufa! A folytatásban is mi támadunk, beszorítjuk a désieket a saját térfelükre. A 11. percben Gyenge remekül indította Schiebet, aki a tizenhatosba betörve a kapusba rúgta a labdát, így szöglethez jutottunk. A sarokrúgást követően a désiek egyik védője veszélyesen fejelt a labdába, Railean a gólvonalról mentett.

A 21. percben megtört a jég, Jelena passzol kiválóan Kovácsnak, aki senkitől sem zavartatva a jobb alsóba rúgja a labdát: 1-0.

A gólt követően a vendégek is eljutnak a kapunkig és Bogdan jól eltalált lövése a kapufán csattan, szerencsénk van. Öt perc múlva szép támadást vezetünk, Jebari elől Burdet tisztáz a lövés pillanatában, nem sokkal később hasonló a forgatókönyv, ezúttal Jelena elől rúgják el a labdát.

A 32. percben szabadrúgáshoz jutottunk, Apró végzi el, jó erővel, laposan küldi kapura, de Railean résen van. Tíz perc múlva Gyengének akad dolga, miután a désiek egy gyors ellentámadást követően Cocian révén tornásztatják meg a kapusunkat.

Szünetben egyik edző sem változtatott a kezdőcsapaton. Az 56. percben a vendégek baloldali támadására Bogdan érkezik jó ütemben a tizenhatosunkba, de szerencsénkre az oldalhálót találja el. Négy perc múlva Jebari jó érzékkel indítja Jelenát, aki a kapussal szemben nem hibázik és növeli az előnyt: 2-0.

A hangosbemondó gólörömére a vendégszurkolók rögtön rázendítenek a Románia Románia rigmusra. A csíki tizenhatosban történt összefejelést követően a földön marad egy csíki és egy dési játékos is, közben Kereki a vendégek hatosa reklamál a játékvezetőnek, a spori nem tűri, kiállítja. Az emberelőny ellenére a désiek nem adják fel, egy jó támadást követően Gyengének kell be mutatnia egy bravúros védést.

A végjátékban az örmény csatárunk előtt adódott egy gólszerzási lehetőség, de nem tudott élni vele, ami sokkal fontosabb, hogy csapatunk megszerezte a három pontot és továbbra is versenyben van a rájátszásért.

Liga 2., 17. forduló: FK Csíkszereda – Dési Unirea FC 2:0 (1:0)

Gólszerző: Kovács (21.), Jelena (60.).

Piros lap: Kereki (67.)

Sárga lap: Gál-Andrezly (72.), Hernando (88.) illetve Railean (67.), Pop (73.).

FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Gergely, Apró, Marrone, Csürös, Kovács (Szondi 81.), Jebari (Ivanovici 65.), Gál-Andrezly (Bara 77.), Jelena (Metoyan 81.), Schieb (Hernando 77.).

Dési Unirea FC: Railean – Gîț (Meszaros 64.), Kereki, Burdet, Ros, Cătinean, Cocian (Pop 57.), Chira (Rus 57.), Blaj, Manole (Pop 68.), Bogdan (Frasineanu 64.).

Csapatunk legközelebb Sellenberken lép pályára.

Szép Zoltán