Kispad | Benkó Tihamér: Hosszú utat tettünk meg együtt

Kispad | Benkó Tihamér: Hosszú utat tettünk meg együtt

Ezüstérmes lett a Románia Kupában U17-es, elitligás csapatunk, miután a csütörtöki döntőben, Mogoșoaián háromgólos vereséget szenvedett a Bukaresti Steaua együttesétől. Az összecsapást Benkó Tihamér vezetőedző értékelte holnapunknak.

"Jól kezdtük a mérkőzést, irányítottuk a játékot, amit elterveztünk, működött. Labdákat szereztünk a középső és a saját harmadunkban, jól helyeztük nyomás alá az ellenfelet, pontrúgásokat harcoltunk ki, de nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. Az ellenfél az első negyedóra végén jutott el először a tizenhatosunkig, rögtön vezetést is szerzett. Továbbra is irányítottuk a játékot, jöttek a lehetőségek is, de nem tudtunk gólt szerezni.

Nem láttuk okát a változtatásnak a szünetben, a játékunk működött, de a gól nem jött. Ez a második félidőre sem változott, jól futballoztunk, de egy ellentámadás után az ellenfél szerezte meg a második gólt. Ezután taktikailag is váltottunk, de már nem tudtunk visszajönni a meccsbe, az ellenfél egy harmadik góllal lezárta a döntőt.

Összességében az eredménnyel nyilván nem lehetünk elégedettek, de a mai nap a jobb csapat nyert, mivel ők kitudták használni a helyzeteiket, mi pedig nem. Ezzel együtt büszke vagyok a srácokra, illetve mondhatom azt hiszem az egész stáb nevében hogy büszkék vagyunk, lehetünk rájuk, gratulálok nekik. Hosszú utat tettünk meg eddig együtt az elmúlt két évben, remélem, akár az ebben a kupasorozatban is, illetve a bajnokságokban, a mindennapi munkánk során szerzett tapasztalatokat sikerrel tovább tudják vinni, és minél többen bemutatkoznak a közeljövőben a felnőtt futballban is! Zárszóként szeretném megköszönni az elmúlt két évet a gyerekeknek, illetve mindazoknak, akiknek ebben része volt, és további sok sikert kívánok mindenkinek!" – fogalmazott Benkó Tihamér.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza