Kispad | Elitliga U15 | Ubrankovics Zoltán | Bákói FC – FK Csíkszereda 0–1

Idegenbeli győzelemmel indította a felsőházi rájátszást U15-ös, elitligás csapatunk. A bákói összecsapást Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

Kispad | Elitliga U15 | Ubrankovics Zoltán | Bákói FC – FK Csíkszereda 0–1

Idegenbeli győzelemmel indította a felsőházi rájátszást U15-ös, elitligás csapatunk. A bákói összecsapást Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

"Az ellenfelünk nagyon megszervezte a saját térfélén való védekezését. Gyakorlatilag kilenc ember betöltötte a boksz és a saját térfél köríve közti 25 méteres sávot. Oldal váltásokkal szélén való mögé kerülésekkel próbálkoztunk kis előnyhöz jutni. Amikor ez sikerült - főleg szélén - bepasszolásokból, beadásokból kialakultak az első félidőben a helyzetek, de a befejezés, vagy az utolsó passz pontatlan volt, így nagyon nem tettük próbára az ellenfél kapusát.

A második félidőben szerkezetet váltottunk, létszámfölényben kerültünk középpályán, így könnyebben át tudtuk játszani azt, illetve szép lassan elfáradt az ellenfelünk, és gyakorlatilag az utolsó 15-20 percben alig tudtak átjönni a térfelünkre. A fölényünk meddővé vált a végére. Szerkezetváltásból fakadóan a mélységből induló, vagy érkező középpályás megjátszásával bövült a kialakított helyzetek szituációjának tárháza. Igaz, ebből a végére egyre több lett és végül a ráadás második percében egy ilyen betörés után sikerült eldönteni a mérkőzés végkimenetelét.

Mindenképp dicsérettel kell szólnom az ellenfelünkről, hogy végig szimpatikusan próbálták építeni a támadásaikat a saját térfélről, nem pedig az utolsó percekben ráülni az eredményre és elrugdosni a labdát. Az is tény hogy mi erre felkészültünk és gyakorlatilag nagyon hamar megöltük ezt a mérkőzés teljes egészében, így maximum a felső ékre való felrúgásból és oda való gyors felzárkózásokból próbálták veszélyeztetni a kapunkat, de kevés feladatot adtak kapusunknak. Egy játékos, egy csapat életében kell, hogy legyen egy olyan mérkőzés, amit az utolsó utáni pillanatokban tud megnyerni, mert az erőt ad a későbbiekben is, hogy az utolsó utáni pillanatokban is koncentrálni kell, oda kell figyelni, mindent meg kell tenni ahhoz, hogy gólt szerezen. Az erőfeszítéseket mindig siker koronázza ha ezt tartós és folyamatos! Ez a győzelem nem egy diadal de nagyon örömteli, mert a játék és a helyzetek számai alapján győzelmünk nem kérdéses, de jövő héten pontosabbak kell lennünk a végjátékban is, mert ragadó vár ránk Botoșaniban".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza