Kispad | Elitliga U15 | Ubrankovics Zoltán | FC Botoșani – FK Csíkszereda 0–0

Gól nélküli döntetlent játszott az FC Botoșani-nal U15-ös, elitligás együttesünk a felsőházi rájátszás második játéknapján. A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

Kispad | Elitliga U15 | Ubrankovics Zoltán | FC Botoșani – FK Csíkszereda 0–0

Gól nélküli döntetlent játszott az FC Botoșani-nal U15-ös, elitligás együttesünk a felsőházi rájátszás második játéknapján. A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

"A mérkőzés elejétől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Már a 35. másodpercben Marian Robert takarásból, nyolc méterről leadott lövését védte bravúrral a kapus. Az ellenfelünk megszállta a saját térfelét és gyors átmenetekkel próbált veszélyeztetni. Főleg a jobb oldalukon sikerült párszor, de a beadásokat tudtuk tisztázni. Mi az ellenfél labdakihozatalát sikeresen akadályoztuk, de párszor azért ki tudtak még csúszni a szorításunkból. Labdaszerzés után gyorsan tudtunk átmenni támadásba. Mivel elég széles és hosszú volt a pálya, legtöbbször volt is lehetőségünk mélységi passzokkal betörésekkel próbálkozni. Ezekből kialakult lövéseket vagy a kapus védte vagy nem sokkal kerülte el a kaput. Szélen mindkét oldalunk aktív volt, de a jobb oldalunk volt hatékonyabb. Ebből való beadásokból nem voltunk annyira veszélyesek kapura, mert vagy nem volt elég erő a befejezésekbe, vagy kevés volt az érkezők száma, vagy lekéstünk róla. Mivel uralni tudtuk a középpályát labdaszerzésbe és kevés nyomás alatt pontosan tudtunk építkezni így kontroll alatt tartottuk a mérkőzést.

A második félidőben ezt tovább folytattuk, és ahogy fogyott az ellenfél ereje, egyre kevésbé tudtak átjönni és veszélyeztetni a kapunkat. Ugyan voltak távoli lövéseik, amik nem sokkal kerülték el a kapunkat, de már kapusunknak, Karda Hunornak annyi feladatot nem adtak. Fáradtságból fakadóan egyre többet szabálytalankodtak, majd, teljesen jogosan, a vége előtt 12 perccel második sárga lappal kiállítottak egy játékost az ellenféltől. Innentől az ellenfelünk már szinte át se tudott lépni a térfelünkre. A lehetőségeket figyelembe véve a széléket kevesebbet használtuk ki, inkább átlövésekkel, betörésekkel próbálkoztunk sikertelenül. Ahogy kezdtük, egy nagy gólszerzési lehetőséggel fejeztük be: egy jobb oldali beadást követően a hosszúra érkező Catrinoi Sebastian a védőjét megelőzve tisztán fejelt, de a labda a kapu fölé szállt.

A helyzetek számát, a játékot figyelembe véve ez az eredmény az ellenfelünknek hízelgő. Természetesen a jó dolgokat fent kell tartanunk a következő mérkőzéseken is és tovább kell finomítani a büntetőterület körüli és belüli helyzetek kialakítását és annak befejezését. Kevés szusszanásnyi idő után kedden Bákóban van jelenésünk, elindulnak a kupamérkőzések is párhuzamosan a bajnoksággal. Olyan csapat otthonában kezdjük a sorozatot, amely a legutóbbi play-off meccsén az addig az egész bajnokságban egyetlen vereséget szenvedő Jászvásár pályáján tudott győzni".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza