Kispad | Elitliga U15 | Ubrankovics Zoltán

Remek, kétgólos győzelmet aratott U15-ös, elitligás együttesünk a Bákói FC ellen. Kispad rovatunkban Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte az összecsapást.

Kispad | Elitliga U15 | Ubrankovics Zoltán

Remek, kétgólos győzelmet aratott U15-ös, elitligás együttesünk a Bákói FC ellen. Kispad rovatunkban Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte az összecsapást.

"Minden Bákó elleni mérkőzés kevés gólt hoz. Ennek az oka, hogy mindkét csapat jól megszervezi a védekezését, labdaszerzését. Ez a mérkőzés sem volt kivétel ez alól. Az első félidőben az ellenfél védekező zónájában, illetve a középső zóna elején rendszeresen tudtunk labdát szerezni agresszivitásunknak határozottságunknak, nyomásgyakorlásunknak köszönhetően, de az esetek nagyobbik részében legkésőbb a középső zónában meg tudtuk szerezni a labdákat. Abból, ha kellett egyénileg törtünk be, ha kellett kombinatív játékkal. Mindkét oldalt megfelelő számmal érkeztek kapu elé beadások, de ha nem is jutott be a labda, szögletet kiharcoltak az aktív szélső játékosaink.

Annak ellenére, hogy domináltunk nem mi hagytuk ki az első nagy gólhelyzetet. Ellenfelünk gyors emberei mélységi betőrésekkel próbálkoztak, de Karda Hunor a helyén volt. Ettől függetlenül a játék képe alapján megérdemelten szereztünk egy büntetőből vezetést és alakítottunk ki a kapujuk előtt a félidőben sok olyan helyzetet, ami góllal kecsegtetett. Ők továbbra is mélységi lendületes támadásokkal próbáltak zavart kelteni a kapunk előtt. Az első félidőben még hagyták a védekező zónánkban a labdakihozatalokat, illetve ha netán meg is zavarták azt, gyors oldal- és ritmusváltással ki tudtuk hozni a labdát.

A második félidőben már más harcmodorral jöttek pályára. Letámadtak, erőteljesen, sikeresen visszatámadtak a mi védekező zónánkba és mivel elől már nem olyan mértékben tudtuk tartani a labdát, mint az első félidőben, sokszor beszorultunk. Akadtak kecsegtető pillanatai a kapunk előtt ellenfelünknek, amiből esetleg szerezhettek volna egy gólt, de mindig volt egy láb, egy fej, ami ezt meg tudta akadályozni, illetve sok technikai hibát követek el. Igaz a szervezettségünkkel, egyéni csapatvédekező technikai, taktikai felkészültségünkkel erre rá is kényszeritettük őket. Látva a helyzetet, megpróbáltuk a megszerzett labdával Bódi Lehel gyorsaságát, dinamikáját, rúgó technikáját kihasználni. Ez sajnos csak a mérkőzés vége fele sikerült kétszer, abból egy gólt érően.

Előrelépés az előző mérkőzésekhez képest, hogy az első félidőben türelmesen tudtuk hátul járatni a labdát, hogy kicsaljuk az ellenfelünket és utána építsük fel a támadásunkat a második félidőben pedig a belső védőink bátor labdakihozatalai jelentették ezt. Két ellentétes félidőben az elsőben mi, a másodikban az ellenfelünk dominált. Én úgy gondolom, hogy technikailag, egyéni és csapattaktikailag tudtunk, ha nem is sokkal, de föléjük kerülni, ami elégséges volt sikerünkhöz. Pozitív, hogy két gólt rúgtunk és ismételten érintetlen maradt a kapunk, ahogy idáig a rájátszásban hat mérkőzésből öt alkalommal. Ugyan ezzel a győzelemmel tartjuk az őszi utolsó mérkőzésen elfoglalt első helyünket, de nagyon kiélezett harc folyik a Steaua, a Jászvásár és köztünk a rájátszáshoz szükséges első helyért. Jövő a Botoșani-t fogadjuk, majd húsvétról előrehozva, 27-én szerdán játsszuk le Jászvásáron a rangadónkat".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza