Kispad | Elitliga U17 | Szakál Csaba | Aradi UTA – FK 3–2

U17-es csapatunk vasárnapi, aradi találkozóját Szakál Csaba vezetőedző értékelte.

Kispad | Elitliga U17 | Szakál Csaba | Aradi UTA – FK 3–2

Egygólos vereséget szenvedett a felsőházi rájátszás ötödik fordulójában U17-es, elitligás csapatunk az Aradi UTA vendégeként. A találkozót követően Szakál Csaba vezetőedző értékelt honlapunknak.

"Természetesen arra készültünk, hogy újra győztesen akarjuk elhagyni a pályát. Olyan csapattal találkoztunk, amelyet már jól ismertünk. Egyértelmű stílusuk van, de messze nem a legszervezettebbek. Nagyon jól építenek a rögzített helyzetekre, és a labdaszerzések utáni kontráknál is veszélyesek.

Az edzések, és a heti felkészülés is jól sikerült, látszódott, hogy mit szeretnénk, a játékosok érezték, tudták, hogy mik azok a feladatok, amiket meg kell oldaniuk.

Kész tervvel vágtunk neki a meccsnek, jól is indult a játék, már az első percekben két nagy helyzetünk volt. Kontroll alatt tudtuk tartani a hazaiakat. 

Ők az ezt követő időszakban gondokat okoztak nekünk a letámadásukkal. Sikerült áttörniük az első védelmi vonalunkat, és nagyon direkten futballoztak. Ezért okoztak veszélyt nekünk a mérkőzés első félidejének felétől. Meg tudták szerezni a vezető találatot, de a gólt követően újra elkezdtünk úgy játszani, ahogy azt elterveztük, és a dolgok megváltoztak. A félidő vége előtt egy perccel egyenlíteni tudtunk. Jókor jött ez a találat. Ezután a gól után sokkal jobban irányítottuk a mérkőzést, és tempót diktáltunk. 

Remek második félidőt játszottunk, és miénk kellett volna, hogy legyen a három pont, teljesen megérdemeltük volna. Mondom mindezt úgy, hogy újra az Arad szerzett gólt egy jogtalanul megítélt büntetőt követően. Kis idővel ezután egy mintaszerű támadást vittünk végig, és újra egalizálni tudtuk az eredményt. Nyomást gyakoroltunk rájuk, magasabban visszaszereztük a labdát, és újabb helyzetek adódtak előttünk. Mentünk előre annak érdekében, hogy megrúgjuk a vezető gólt, de pechünkre öt perccel a rendes játékidő vége előtt újabb büntetőt ítéltek ellenünk. 

Kikapni sosem jó érzés, pláne az utolsó percekben. Ettől függetlenül le a kalappal a srácok előtt, mert nagyot harcoltak. 

Mérgesek vagyunk, mert olyan döntések miatt nem tudtunk nyerni, ami finoman szólva abszolút nem volt sportszerű. 

Nem volt benne a meccsben, hogy vereséget szenvedünk, több nagy gólszerzési lehetőségünk volt arra, hogy győzzünk. Az igazságérzetünk érthető módon sérült. Ezúttal nem csak az ellenféllel kellett megküzdenünk, hanem a játékvezetői négyessel is. Nem szeretek foglalkozni, és nem is a feladatom értékelni a játékvezető, és segítői tevékenységét, de úgy gondolom, hogy ha a román futball fejlődni akar, akkor talán el kellene gondolkodni a játékvezetők teljesítményén, mert ilyen, és ehhez hasonló döntések, amik születtek a mai mérkőzésen, nem fordulhatnának elő. 

Ezen a mai összecsapáson a játékvezetőé óriási felelősség. Nem lehet lezárni így egy ilyen jelentőségű mérkőzést. Érthetetlenül állunk a két súlyos hibát követően. Ez sem a kilátogató szurkolók, sem a játékosok, és senki más számára sem kedvező. 

Egy bajnoki mérkőzésünk maradt hátra az idei szezonból, és harcolni fogunk tovább a bajnoki címért. Több meghatározó szerepet betöltő játékosunk is kigyűjtötte a sárgalapokat, így lesznek változtatások. Most már a szerdára kell összpontosítanunk, amikor az U Kolozsvárt fogadjuk hazai pályán. Most még nagyobb a bizonyítási vágy mindenkiben!"HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza