Kispad | Elitliga U17 | Szakál Csaba | FK Csíkszereda – Kolozsvári Viitorul 6–0

Kispad rovatunkban Szakál Csaba vezetőedző értékelte U17-es, elitligás együttesünk hétvégi, Kolozsvári Viitorul elleni mérkőzését.

Kispad | Elitliga U17 | Szakál Csaba | FK Csíkszereda – Kolozsvári Viitorul 6–0

"A kezdés bosszantó volt, már az első tíz percben két óriási gólszerzési lehetőség adódott előttünk, de a legutóbbi hazai mérkőzésünkhöz hasonlóan a vezetést most sem sikerült megszereznünk. Természetesen sokat könnyített volna a helyzetünkön, ha rögtön az első helyzeteinkből betalálunk, ezáltal a vendégek is jobban kinyíltak volna. Az ezt követő időszakban nagy labdabirtoklási fölényben voltunk, akadt még lehetőség a gólszerzésre, de a befejezéseknél, vagy az utolsó passzoknál pontatlanok voltunk.

Nyugodtak voltunk a szünetben, viszont velünk ellentétben a srácok érezhetően feszültek. Ezt a meccset jobban meg akarták nyerni, mint bármely másikat eddig, amivel nincs is baj. Arra hívtuk fel a figyelmüket, hogy növelni kell a tempót, és még ennél is nagyobb fölényt kell kialakítanunk. Két helyen változtattunk is, hogy még támadóbb csapat legyen fent a második játékrészben. Elmondtuk nekik, hogy ha ennyire rá lesznek görcsölve az eredményre, és nem a saját játékunkra fókuszálnak, akkor a második félidőben még nehezebb dolgunk lesz.

Az első félidőhöz képest minőségi javulást lehetett tapasztalni a játékunkat illetően, ahol a passzjátékunkon is változtattunk, majd vártuk a megfelelő alkalmat a gólszerzésre. Nyomás alá helyeztük a kolozsvári csapatot, és jöttek is a lehetőségek. Az ötvenedik perc környékén, az egyetlen lehetőségéből, szinte előnybe kerültek a vendégek. A kapusunk nagy bravúrral ütötte a labdát a kapufára. Ezt követően sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, és végül hatgólos győzelmet értünk el. Elégedettek lehetünk mind a győzelemmel, mind pedig a második félidei játékunkkal. A látottak alapján akár nagyobb is lehetett volna ez a különbség.

A szezon egyik legfontosabb szakasza következik a számunkra. Jó állapotban megyünk pár nap múlva Brassóba, magabiztosan várhatjuk a találkozót. És ami ennél is fontosabb, hogy mélyen hiszünk ezekben a srácokban, és ha csapatként, a szívükből fognak játszani, és meg lesznek a kiemelkedő egyéni teljesítmények, akkor semmi problémánk nem lehet.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza