Kispad | Elitliga U17 | Szakál Csaba | Temesvári Ripensia – FK 0–3

Hétköznapi, nagyszerű győzelmével biztosította helyét a felsőházi rájátszásban U17-es, elitligás csapatunk. A szerdai mérkőzést Szakál Csaba vezetőedző értékelte.

Kispad | Elitliga U17 | Szakál Csaba | Temesvári Ripensia – FK 0–3

Hétköznapi, nagyszerű győzelmével biztosította helyét a felsőházi rájátszásban U17-es, elitligás csapatunk. A szerdai mérkőzést Szakál Csaba vezetőedző értékelte.

"Számítottunk rá, hogy nehéz lesz ez a mérkőzés. A Ripensia igazolta, hogy miért álltak a tabella második helyén a mérkőzést megelőzően. Az idei szezonban senki nem tudott nyerni ellenük Temesváron, és ez a tavalyi szezonban sem volt másképp. Úgy indult a mérkőzés, ahogy elterveztük. Egy labdaszerzést követően, gyors ellentámadást indítottunk az ellenfélből felfutó, jobb szélső védő helyén, amit rögtön gólra váltottunk. Az ezt követő időszakban birtokolni tudtuk a labdát, és egyre veszélyesebb lehetőségeket tudtunk kialakítani. A Ripensia kontráiban volt veszély, de mi jól vissza tudtunk zárni, ezért egyetlen lehetőség kivételével, nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani ezekből az ellenakciókból.

A harminckettedik percben egy remekül elvégzett szabadrúgásból szerzett góllal növelni tudtuk az előnyünket. A félidő előtt további helyzetek adódtak előttünk, amit nem tudtunk gólra váltani, így kétgólos előnnyel mentünk az öltözőbe. A szünetben pár dolgot átbeszéltünk a játékosokkal, amivel még hatékonyabb, még jobb lehet a játékuk. Szerencsére a második játékrész végig a miénk volt. Próbálkozott váltani a Temesvár, nem adták fel, és igyekeztek ledolgozni a hátrányukat, de nagyon stabil volt a csapat. Kapufával indítottunk, és a kipattanó labdát az üres kapura nem tudtuk berúgni. Három-négy óriási gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki, de a mindent eldöntő harmadik gólunk, csak az utolsó negyedórában érkezett. Egy szögletet követően jól támadtuk a beérkező labdát, és letudtuk zárni a mérkőzést.

Örülünk, hogy ismét sok lehetőséget tudtunk kidolgozni, gólokat tudtunk szerezni, hátul pedig lehoztuk nullára a meccset. A hazai támadások nagy részét sikerült levédekeznünk, két alkalommal tudtak mögénk kerülni, ezekben a szituációkban a kapusunk két fontos védést mutatott be. Ha jobb arányban használjuk ki a helyzeteinket, nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de nem vagyunk elégedetlenek. Mindenki nagyon akarta a győzelmet, és az első gólunk után el is hitték, hogy ezen a meccsen csak mi nyerhetünk. A srácok ma is nagyon jó “munkát” végeztek, remek teljesítményt nyújtottak, büszkék vagyunk rájuk. Természetesen nem csak a playoffba akartunk bekerülni, hanem nagy hatással szeretnénk lenni a folytatásban a sorozat alakulására, azaz a felsőházi rájátszás első két helyének egyikét megkaparintani a végelszámolásnál. A rájátszás kezdete előtt, vasárnap még előttünk áll egy szomszédvári összecsapás. A cél egyértelmű: mindhárom bajnoki pontot itthon akarjuk tartani. A srácok tele vannak önbizalommal, és rendkívül motiváltak. Ha a saját játékunk rendben lesz, és megvalósítjuk az elképzelésünket, akkor most sem lehet kérdés. Az ilyen feladatok kihívást jelentenek, amelyek által csak még jobbá válhatunk".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza