Kispad Ifiliga | Ubrankovics Zoltán | FC Argeş – FK Csíkszereda 3–1

Kispad Ifiliga | Ubrankovics Zoltán | FC Argeş – FK Csíkszereda 3–1

Bár a mérkőzés nagy részében egyenrangú ellenfele volt a Campionii Fotbal Club Argeş gárdájának, mégis vereséget szenvedett Ifjúsági Ligás csapatunk a bajnokság alapszakaszának zárásaként.

A mérkőzésről Ubrankovics Zoltán vezetőedző osztotta meg gondolatait.

„Az első félidő elején kezdeményezőn léptünk fel. Az ellenfél térfelén főleg baloldalt sok labdát tudtunk szerezni, viszont nem volt bennünk elég kockázatvállalás, hogy kihasználjuk az Argeş rendezetlenségét. Egy figyelmetlenségből kapott gól megtörte a játékunkat és az ellenfél kontrollálta jobban a félidő második felét, ahol egy lesgyanús helyzetből az egyik játékosuk kilépett és kettőre növelte előnyét.

A második félidőben több kockázatot vállaltunk a siker érdekében. Sajnos a félidő elején nem úgy sült el, ahogy mi szerettük volna, mert egy kontrából tovább növelték az előnyöket. Ezután nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre, sok helyzetet kialakítottunk, büntető-gyanús szituációkat harcoltunk ki, de sajnos nem tudtuk egalizálni az eredményt. A felnőtt csapat harmadik számú kapusa kiemelkedő teljesítményt nyújtott a hazaiaknál. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nyílt játékunknak köszönhetően kontrából még volt egy-két helyzete ellenfelünknek. Ez volt az első olyan mérkőzés ebben az idényben, amikor az ellenfelünk se egyénileg, se csapatként nem tudott fölénk kerekedni, viszont könyörtelenül kihasználták technikai és koncentrálási hibáinkat” – foglalta össze a szakember.

Szeretnénk meglepetést okozni

Az alapszakaszt így összegezte a szakvezető.

„Az UEFA Youth League-ra való felkészülés nagymértékben befolyásolta a korosztály őszi teljesítményét a bajnoki alapszakaszban. A szeptember közepén lejátszott, klub-történetileg is sikeres Galatasaray elleni mérkőzés után tudott kialakulni egy többnyire már együtt edző keret. Ezután mérkőzésről-mérkőzésre javult a csapat teljesítménye, de az elején még számszerűségben nem tudott megjelenni.

A jég a Kolozsvári Universitate ellen tört meg, ahol a 82. percben elért góllal sikerült nyernünk. A következő mérkőzéseken már jöttek a gólok és a gólokkal a sikerek. A felcsillanó matematikai esélyt a Play Off-ba kerülésre a CFR elleni 0–0 szertefoszlatta. Ennek ellenére a csapat nagy lendülettel vetette magát be a következő mérkőzésekbe. Az alapszakasz utolsó meccsén már egy kicsit tompábbak voltunk, így megszakadt a jó sorozatunk” – összegzett vezetőedzőnk.

„Az idény hátralevő részében két célunk maradt: A rájátszásban a tavalyihoz hasonló szereplés, illetve a kupában meglepetést szeretnénk okozni” – tette hozzá Ubrankovics Zoltán.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza