Kispad Ifiliga | Ubrankovics Zoltán | Kolozsvári CFR – FK Csíkszereda 0–0

Kispad Ifiliga | Ubrankovics Zoltán | Kolozsvári CFR – FK Csíkszereda 0–0

Idegenbeli döntetlennel folytatta pozitív bajnoki sorozatát Ifjúsági Ligás csapatunk. A Kolozsvári CFR elleni mérkőzést honlapunk számára Ubrankovics Zoltán elemezte.

„Az első félidőben a kolozsvári csapat jobban tudott dominálni. Főleg a mi térfelünkön folyt a játék. Ennek az volt az oka, hogy a támadóink a középpályáról nem kaptak elég támogatást így sokáig nem tudtuk az ellenfél oldalán tartani a labdát. Mindennek ellenére voltak lehetőségeink gólszerzésre. A gól Péter Zsombor lábában maradt miután egy szép baloldali támadás beadása végén tiszta helyzetben elé került a labda, de fölé rúgta azt. Az ellenfelünk egy általunk becenterezett labdából alakított ki helyzetet, valamint pontrúgások beadásaira való érkezésekkel veszélyeztetett” – mondta el a szakvezető az első 45 percről.

„A félidőben rendeztük a sorainkat. A második félidő rugby-hasonlattal élve tolongással kezdődött. Egyre közelebb toltuk őket a kapujukhoz és átvettük a játék irányítását, több olyan helyzetet dolgoztunk ki a kapujuk előtt, amiből gólt is szerezhettünk volna. Ez fokozódott, amikor Nagy Botond beállt. Közben az ellenfél se mondott le a gólszerzésről. Egy esetben Becze-Máthé Mátyásnak kellett bravúrral védenie és több beadott labdát is lehúzott” – folytatta a szakember.

Izgalmas végjáték

„Ahogy a mérkőzés vége közeledett, mindkét csapat szerette volna dűlőre vinni a dolgot. Mi ebben picit jobbak voltunk, hisz egy jobb oldali beadás végén Nagy Botond fejéről csúszott mellé a labda. A kapusuknak Birtalan Tamás, majd Nagy Botond lövését is kellett hárítani, de a legnagyobb lehetőség Buza Balázs előtt adódott, amikor ki tudott lépni a védők között és a kapussal szembe állva nem sikerült jobb lábbal a helyzetét értékesíteni. Izgalmasak voltak az utolsó pillanatok is, hisz az ellenfelünk előtt adódott gólszerzési lehetőség” – foglalta össze az eseményeket az edző.

„Indokolatlanul sok sárga lappal teletűzdelt mérkőzésen, a második félidőt jobban kontrollálva, helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez. Örülök, hogy ez lett a második olyan mérkőzésünk, amit kapott gól nélkül le tudtunk hozni és folytatni tudtuk fejlődésünket egyénileg és csapat szintén is egyaránt, ami által veretlenségi sorozatunk is folytatódott” – összegzett Ubrankovics Zoltán vezetőedző.

Ifjúsági Ligás csapatunk legközelebb szerdán 12 órakor lép pályára. A korosztályos válogatott mérkőzések miatt előre hozott találkozón a Brassói Kids Tâmpa gárdáját fogadjuk a Sportparkban.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza