Kispad Ifiliga | Ubrankovics Zoltán | UTA Arad – FK Csíkszereda 3–0

Kispad Ifiliga | Ubrankovics Zoltán | UTA Arad – FK Csíkszereda 3–0

Elmaradt a meglepetés, Ifjúsági Ligában szereplő csapatunk háromgólos vereséget szenvedett vasárnap az UTA Arad ellen. A mérkőzést Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte.

"A csoportunk első helyezettjéhez látogattunk, tudtuk, hogy mire számíthatunk. Fel is készültünk belőlük. Az első félidőben nagyon fegyelmezetten védekeztünk, szinte teljesen megfékeztük saját térfelünkön a támadásaikat. Nem adtunk nekik teret beindulásra sem szélességben, sem mélységben. Megszerzett labdából gyors kontrákba mentünk át. Ilyen szituációkból alakultak ki azok a helyzeteink, amikor kétszer Birtalan Tamásnak volt lehetősége gólt szerezni. Egyszer Fazekas Henrik indította és kapussal szemben állva a beavatkozó védő lába blokkolta a lövését, míg a második lehetősége Bara Levente elfutása után az alapvonalról visszagurított labdára rövid sarokra érkezve lőtt kapura.

Még Buza Balázs szabadrúgása hordozta a gólszerzés lehetőségét. Támadásépítéseink inkább saját tértől történtek legfőképpen súlypont áthelyezésekkel, amik szintén pontosan és jól működtek. Az ellenfelünknek is volt két nagy gólszerzési lehetősége, amikor rosszul zártuk le a védő vonalban a passzsávot, illetve a beinduló játékost nem sikerült felvenni.

Egyszer Lukács Dániel védett bravúrral, egyszer pedig pontatlan volt a befejezésük. Sajnos a félidő vége előtt egy perccel egy indokolatlan szerelési kísérlet szabálytalanul sikerült a büntetőterületen belül, amiért jogosan ítéltek 11-est. Lukács Dani ugyan jó felé mozdult, de nem sikerült kivédeni” – foglalta össze az első 45 perc eseményeit a vezetőedző.

"A második félidőben ellenfelünk taktikát váltott és behúzódott a saját térfelére, kontrákkal próbálkozott. A felállt védelem ellen, bár próbálkoztunk szélén mögé kerülve, vagy mélységi indítással, mélységi beindulásokkal, de kapura már nem tudtunk veszélyesek lenni. Az ellenfelünk 20 méterről leadott védhetetlen bal felső sarokba tartó lövésből, és egy szöglet utáni szerencsétlen mozdulattal szerzett öngóllal tovább növelte előnyét. Ugyan az elmúlt héten is előre léptünk, fejlődtünk és emelt fővel, de megint vesztesen és rúgott gól nélkül kellett elhagynunk a pályát egy kiváló csapat ellen” – összegzett Ubrankovics Zoltán.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza