Kispad | Rokupa U15 | FK Csíkszereda – Sepsi OSK 1–0

Egygólos diadallal zárta a 2024-es év tétmérkőzéseinek sorát U15-ös csapatunk. A Sepsi OSK elleni kupatalálkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

Kispad | Rokupa U15 | FK Csíkszereda – Sepsi OSK 1–0

Egygólos diadallal zárta a 2024-es év tétmérkőzéseinek sorát U15-ös csapatunk. A Sepsi OSK elleni kupatalálkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

"Az év utolsó tétmérkőzésén a támadó zónában próbáltuk egy oldalra terelni a támadás-építésüket és ott csapdába ejtve labdát szerezni. Itt kevésszer sikerült labdát szereznünk, leginkább a középső zóna és a védekező zóna találkozásánál tudtuk sok esetben megállítani a támadásaikat. Ez azért fordult elő, mert középpályán, a középső tengelyen picit hézagosan, lemaradozva próbáltunk labdát szerezni, de amikor már besűrűsödött a terület az ellenfél számára, technikailag nem tudták kivitelezni a megoldásaikat, illetve a létszámból fakadóan is, nagyobb nyomást helyezve rájuk, hibára tudtuk kényszeríteni őket.

Gyors átmenetekkel egy kétszer el tudtak jutni a kapunkig, illetve egy gyengén hátra passzolt labdára rácsapva gólhelyzetbe kerültek a félidő befejezése előtt pár perccel, de a kapusunk a helyén volt. Támadásainkat az ellenfél a saját oldalunkon az esetek nagyobb részében nem zavarta, inkább behúzódott a saját térfelére, a kapujuktól 40 méterre. Ebből fakadóan az esetek nagy részében szinte nyomás nélkül tudtuk felhozni a labdákat. Próbáltunk oldalakat váltani, rést keresni és úgy elindítani a támadást. Kiforgásokkal, helycserékkel területeket képeztünk és ha volt rá lehetőség, a beinduló játékosunknak a védők mögé berúgott, mélységi labdákkal kerültünk mögéjük és a beadásainkból alakultak ki helyzetek.

Egy ilyen támadásból született az első félidőben a meg nem adott fejesgól is. Középső tengelyben több esetben átlövésekkel próbálkoztunk, de vagy elkerülte a kaput, vagy pedig az alkatilag magasra nőt, súlypontját magasan tartó kapus számára a föld felett rúgott labda könnyed zsákmány volt.

A második félidőben a jobb szárnyunk teljes mértékben felerősödött: szélső hátvédünk szinte kicselezhetetlen volt, támadónk egy kivételével minden támadó párharcát megnyerte, amiből vagy beadás és helyzet alakult ki vagy pedig ő maga kapura rúgással fejezte be azt. Egy ilyenből sikerült ismételten egy meg nem adott gólt elérni, valamint több gólhelyzetet kialakítani. Középen a labdaszerzésünk egy picivel hatékonyabbá vált, míg a bal oldalunk is sikeresebben tudott támadást építeni, aminek köszönhetően egy mélységi indítás követően büntetőt harcoltunk ki, amit sikeresen értékesítettünk.

A játék képe alapján győzelmünk nem volt kérdéses, mértéke viszont szerény és az ellenfelünk számára hízelgő. Mindenképp dicséret illeti őket is, hiszen taktikailag szervezettek voltak, leszűkítették a területeinket, folyamatosan próbáltak nyomást helyezni ránk és gyorsan próbáltak átmenni védekezésből támadásba és ha teret adtunk, szépen építették támadásaikat. A bajnokságban és a kupában elért eredményeink miatt dicséret illeti a srácokat hiszen ez az ő befektetett munkájuknak és tehetségüknek volt köszönhető. De köszönet jár a szülőknek is, akik a hátteret biztosították nekik és ha volt lehetőségük, akkor idegenben is lelkesen szorítottak, szurkoltak a csapatnak. Az elért eredmények felelősséggel járnak, de egyben a játékosoknak erőt tud adni olyan helyzetekben, amikor majd elfogy a szufla, vagy már az utolsó erőtartalékjait is kimeríti a felkészülés alatt, vagy már százegyszerre ismétli ugyanazt a technikai feladatot, csiszolva azt.

Ezúton szeretném megköszönni mindenki segítségét, aki segítette a munkánkat, a takarító és mosó néniktől, a pályamunkásokon át a szertárosokig, a konyhán dolgozóknak és az akadémiai nevelőknek, valamint az egészségügyi személyzetnek és mindenkinek az áldozatos munkáját a klubban. Kellemes karácsonyi ünnepeket és magán-, valamint sportsikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!"HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza