Kispad | Rokupa U15 | Ubrankovics Zoltán | FK Csíkszereda – Jászvásár 0–1

A hétvégén zárta a Románia Kupa csoportkörét U15-ös csapatunk. A Jászvásári Politehnica elleni hazai vereség azt jelenti, hogy a fiúk búcsúztak a további kupaküzdelmektől. A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

Kispad | Rokupa U15 | Ubrankovics Zoltán | FK Csíkszereda – Jászvásár 0–1

A hétvégén zárta a Románia Kupa csoportkörét U15-ös csapatunk. A Jászvásári Politehnica elleni hazai vereség azt jelenti, hogy a fiúk búcsúztak a további kupaküzdelmektől. A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

"Ellenfelünk kiváló játék erőből álló csapat volt, amit tudtunk is róluk. Tudtuk, mik az erényeik: belső középpályán, a pálya tengelyén akarják és tudják szervezni a támadásaikat. Ezt 28 percig tökéletesen uraltuk az első félidőben utána picit kezdtünk fáradni középpályán, abból fakadó késésekből egyszer-egyszer tudtak építeni támadást, de nem ez jelentett veszélyt a kapunkra, hanem egy két technikai hiba, illetve ütemkésések jelentkeztek labdaszerzéskor.

A második félidőben már nem is akartak építkezni, inkább a védők átrúgták a középpályát és egyből direktbe a támadók felé juttatták a labdát, amit szintén nagy százalékban tudtunk kontrollálni és labdát szerezni. Visszatámadásaink főleg a támadó zónában sikeresek voltak, így többször a támadásépítésüket csírájában el tudtunk fojtani. Természetesen tökéletesen nem tudjuk megoldani a mérkőzés egészében ezt, így egy-két alkalommal el tudtak jutni a kapunkig és mivel nem rossz futballisták, ezért ki is tudtak alakítani helyzeteket. Védekezésből támadásba való átmeneteink főleg a második félidőben pontosak és sikeresek voltak, hisz egyből mélységbe tudtuk építeni a kontrát.

Mivel átadta a területet és a saját térfélre húzódott be ellenfelünk, így a saját térfélen való labdakihozatalunkat kevésbé zavarták. Főleg a szélen tudtuk bontani őket, legfőképpen mélységi labdákkal a védők mögé beindulók elé emelve azt, de ha kellett, laposan mélységből, lendületből rávezetve bontottuk őket, az első félidőben inkább jobb, második félidőben különösen nagy sikerrel inkább bal oldalt. Gyakorlatilag mindent felvonultattunk, amit lehet a futballban támadásban egy ilyen csapat ellen, aki megszállja saját térfelét és legfőképpen a középső tengelyt. Jó felfogásban játszottunk mind védekezésben, mind támadásban. Ebből fakadóan helyzeteket tudtunk kialakítani. Sajnos mindig volt egy láb, ami a gól vonal előtt tudott blokkolni, vagy nem voltunk elég gyorsak, vagy éppen pontatlanok voltunk vagy kicsit kapkodva próbáltuk befejezni a támadást.

Támadó fix fázisainkból jól tudtunk építkezni helyzetet vagy előnyt kicsikarni. Az, hogy a kupából kiesve mégis vesztesen kellett elhagynunk a pályát, egyrészt az ellenfelünk egyéni minőségi kvalifitásának és a mi egy-két kihagyásunknak köszönhető a kihagyott helyzeteink mellett. Objektív és szubjektív módon tapasztaltuk a játékosok egyéni előrelépését, ami ezen a mérkőzésen is látszott: sokkal jobban tudtuk kontrollálni az ellenfelünket mind védekezésben, mind támadásban, mint az előzőleg lejátszott két bajnoki mérkőzésen. Sajnos ott is három kapott gólból kettő fix fázisból történt, illetve még nem tartunk ott tudásban, képességben, hogy ilyen szűk területen, ezáltal nagyobb nyomás alatt tökéletesen fejezzünk be mindent, de nagyon jól látható, hogy közel vagyunk ahhoz hogy erre a szintre lépjünk. Természetesen ehhez tovább kell fejlődni, dolgozni és a bajnokságban revansot kell venni. Nem érdemtelen a továbbjutásuk, de nem ők voltak az a csapat a mai mérkőzésen, aki jobb volt és többet tett a sikerért. Ez hosszú távon, biztos vagyok benne, hogy kiegyenlítődik".

Emlékeztető:
Románia Kupa U15, 1A csoport 5. forduló
FK Csíkszereda U15 – Jászvásári Politehnica U15 0–1 (0–0)
Csíkszereda, Kós K. u. műfű
Gólszerző: Paraschiv Călin (57.)HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza