Kispad | Rokupa U17 | Egyedüli akadémiai csapatként a legjobb nyolc között

Akadémiai együtteseink közül egyedüliként az U17-es gárda képviseli színeinket a Románia Kupa következő szakaszában, miután a legutóbbi játéknapon kivívták a továbbjutást.

Kispad | Rokupa U17 | Egyedüli akadémiai csapatként a legjobb nyolc között

Akadémiai együtteseink közül egyedüliként az U17-es gárda képviseli színeinket a Románia Kupa következő szakaszában, miután a legutóbbi játéknapon kivívták a továbbjutást. Szakál Csaba vezetőedző értékelt honlapunknak.

"Igazi kihívás várt ránk a kupamérkőzésünk során, hiszen ellenfelünk egy ponttal előttünk, már biztos továbbjutóként, első helyről várhatta az összecsapást. Természetesen a célunk egyértelmű volt, szerettük volna megnyerni ezt a párharcot, és csoportelsőként továbbjutni a legjobb nyolc csapat közé. Nem volt egyszerű a helyzetünk. A Brassó döntetlen és győzelem esetén is első helyen maradhatott, vereség esetén pedig másodikként jutott volna tovább. Amennyiben mi egy esetleges vereséget szenvedtünk volna el, akkor a két kolozsvári ellenfelünk párharcának eredményétől függött volna a továbbjutásunk.

Két teljesen más felfogású csapat találkozott egymással. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben kontrolláltuk a játékot, mezőnyfölényben játszottunk, és ebben az időszakban három alkalommal is nagy lehetőségünk volt a gólszerzésre, illetve egy remek átlövést követően a kapufa mentette meg a hazaiakat a góltól. Már az első tíz percben látszott, hogy a hazaiak főként védekezésre helyezik a legfőbb hangsúlyt. Szervezettek és agresszívak voltak a középső zónában és saját kapujuk közelében is, nem hagytak üres területeket. A labdaszerzéseket követően igyekeztek a lehető leggyorsabban mögénk kerülni. Ezt nagyrészt jól akadályoztuk meg. Az Brassó játékosai erősek és gyorsak voltak, de egyértelműen technikai és taktikai fölényben voltunk, így kontrollálni tudtuk őket. A védekezésünk stabil volt, de a labdaszerzések után több támogató mozgásra és még ennél is bátrabb játékra lett volna szükség.

Az utolsó öt percben egy szögletet követően remek ütemben érkeztünk a hosszú oldalon és fejesünk újra a kapufán csattant, majd a felszabadítást követően újra a szélső területről íveltük be a labdát a hosszú oldalra, ahonnan visszafejeltük a kapu előterébe, és újra mi érkeztünk jól, de a fejesünket követően a kapufa negyedjére is a hazaiakkal volt. A hosszabbítás utolsó percében egy kontra végén, majdnem a vendégek szerezték meg a vezetést, de a kiugró támadó mellé gurított. A játék képe egyértelműen a mi dominanciánkat tükrözte, de gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Összességében teljesen megérdemelt lett volna, hogy megnyerjük az összecsapást, egy kemény harcos ellenféllel szemben. Gratulálunk a csapatnak és reméljük ez a továbbjutás megfelelő motivációt ad a soron következő mérkőzésekre!

Nagyon kemény , és intenzív időszak következik. Szerdán utazunk Kolozsvárra az első bajnoki mérkőzésre (a mérkőzés csütörtökön lesz, szerk. megj.), majd szombaton már utazunk is Craiovába, ahol kupamérkőzést játszunk a legjobb négy közé kerülésért. Majd a jó következő szerdán pont a Craiova fog hozzánk látogatni bajnoki mérkőzésre, utána jön egy hosszabb pihenő.

Szeretnénk minél több pontot szerezni, és stílusunknak megfelelően futballozni, ami a legfontosabb. Mindenképp azt az arcát kell mutatnia a csapatnak az elkövetkező időszakban, amit megszokhattunk az elmúlt félévben: támadások és gólszerzési lehetőségek tömkelege. Meghatározó játékosok hiányoztak az elmúlt meccseinken, bízunk benne, hogy rövid időn belül kiegyenesedünk. Pontosítanunk kell a befejezéseket, ez égetően fontos! Ha nem szerzel gólt, semmissé válik, amit elterveztél. A csapat nagyon jó, nagyon sokat fejlődtek, így előbb-utóbb jönni fognak a gólok is”.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza