Kispad | Szakál Csaba: A csapat megmutatta erejét

Kispad | Szakál Csaba: A csapat megmutatta erejét

A második helyen zárta a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK Elit Kupa utánpótlás-tornát Szakál Csaba vezetőedző irányításával U16-os csapatunk. A háromnapos sorozat záró mérkőzését, a Nagyszebeni Interstar elleni győzelmet Szakál Csaba vezetőedző értékelte honlapunknak.

"Tudtuk jól, hogy ez a mérkőzés nem lesz egyszerű, ellenfelünk az U16-os Románia Kupa döntőjének egyik résztvevője. Számunkra más jellegű párharc volt, mint az előző két ellenfelünk ellen. Különleges motivációt jelentett a srácok számára! A téli felkészülésben már megmérkőztünk az Interstar ellen. Akkor nagyon magabiztos játékkal 5–3-as győzelmet arattunk. Jól kezdtük a mérkőzést, és a huszadik perc környékén, csakúgy mint az előző két nap során, ismét büntetőt tudtunk kiharcolni, amit harmadjára is gólra tudtunk váltani. Ez túlságosan megnyugtatta a srácokat, és kicsit könnyelművé vált a játékunk, aminek egy, szinte megszokott ajándék gól lett az eredménye. Gyorsan tudta egalizálni az eredményt a Szeben. A félidő vége előtt újabb két óriási helyzetet dolgoztunk ki, amit nem tudtunk értékesíteni. Mindkét esetben nagyot védett ellenfelünk kapusa.

A szünetben sikerült átbeszélni, és kijavítani a hibákat. Több helyen frissítettünk is, és a csereként pályára lépőket dicséret illeti, nagyon jól szálltak be. Aztán a második félidőre sikerült igazán megérkeznünk a mérkőzésbe, és olyan fordulatszámon dolgozni, amit mindig is látni szeretnék a jövőben. Magas színvonalú mérkőzés kerekedett ki, ahol nagyon jól, és kellően agresszívan játszottunk, védekezésünk stabil volt, és több tudatosan felépített támadást vezettünk. A látottak alapján teljesen megérdemelten rúgtunk három gólt a második játékrészben. A csapat megmutatta erejét, egységét, és többek közt azt is, hogy mennyit fejlődtek, honnan-hová jutottak egyénileg, és csapatszinten ebben a szezonban.

Több kulcsjátékosunk is hiányzott a három nap során, ennek ellenére is ilyen teljesítményre voltak képesek, ez nem kis dolog! Mindenkinek tudtunk bőven játéklehetőséget biztosítani, és ami nagyon fontos, hogy az egy-két évvel fiatalabb akadémistáink, és próbajátékosaink is nagyon jól alkalmazkodtak az új helyzethez, elvárásokhoz".

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza