Kispad | U13 | Partium Kupa | Kovács Tamás

A harmadik helyen végzett U13-as együttesünk a II. Partium Kupán Szatmárnémetiben. Vezetőedzői értékelés.

Kispad | U13 | Partium Kupa | Kovács Tamás

Kovács Tamás vezetőedző értékelte U13-as csapatunk II. Partium Kupán nyújtott teljesítményét.

"A második napon, az aranyágon való részvételünket a Kassa csapatával szemben kezdtük meg, akik ellen a játékunk sokkal jobban tetszett és sikerült megvalósítsunk biztató dolgokat. Kétgólos vezetésnél egy rövidzárlat miatt bevették a kapunkat, ami miatt kapkodni kezdtünk és ez megnehezítette számunkra az utolsó perceket.

A következő meccsen, a Partium Akadémia magas letámadása ellen nehezen tudtuk kihozni a labdát és sokáig nyomás alatt tartottak bennünket, aminek meg is lett az eredménye egy átlövésből szerzett gyönyürű találattal. Annak ellenére, hogy több túlkoros is játszott a csapatukban, vissza tudtunk jönni a meccsbe, és egy szöglet utáni kavarodásból kiegyenlítettünk.

Az elődöntőben a nagy múltú Ferencvárossal néztünk farkasszemet. Nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe, több helyzetet is kidolgoztunk, de sajnos a kapu előtt nem hoztunk jó döntéseket, így hiába szorítottuk be teljesen az első félidőben őket, nem tudtuk magunkhoz ragadni az előnyt. A második félidőre aztán a tartalékaink kezdtek elfogyni és egy ellentámadás után hátrányba kerültünk, amire már nem sikerült válaszoljunk.

A másik ágon a Kassa is alulmaradt a dunaszerdahelyiekkel szemben, ami azt jelentette, hogy ismét velük kellett megmérkőznünk, ezúttal viszont a dobogó volt a tét. Parázs össszecsapás volt ez is, küzdelmes párhacokkal, egy szépen kidolgozott támadás végén mi szereztük meg a vezetést, amit aztán újabb gólok is követhettek volna. A mérkőzés végéhez közeledve a kassaiaknak is volt volt több ígéretes helyzetük, de a kapusunk, illetve az előtt elhelyezkedő hátsó alakzat mindig résen volt és már nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet.

Magas színvonalú nemzetközi torna volt ez, erős csapatokkal, amelyen sokat fejlődtek a gyerekek és nem utolsó sorban hasznos volt a jővőre nézve, hogy egy lépéssel közelebb került egymáshoz a gondolkodásunk és a pályán való hozzáállásunk a srácokkal, hisz csupán két hete dolgozunk együtt. Gratulálok a csapatnak, hogy ilyen nagy hőségben is küzdöttek, harcoltak és próbálták kihozni magukból a maximumot, illetve külön kimelném a belső védők munkáját, mert a hiányzók ellenére ők most játszottak először ezen a poszton és amilyen technikás, fizikalilag erős és gyors támadókkal kellett folyamatosan nyomás alatt teljesítsenek, nagyszerűen megállták a helyüket. Továbbá szeretném megköszönni a szülők támogatását, akik ilyen nagy utat tettek meg azért, hogy a helyszínen tudják buzdítani a csapatot".

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza