Kispad | U15 | Ubrankovics Zoltán

Topolyán szerepelt U15-ös, elitligás együttesünk, a TSC Kupa mérkőzéseit Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

Kispad | U15 | Ubrankovics Zoltán

Két remekbe szabott győzelem mellett kétszer vesztesen hagyta el a pályát U15-ös, elitligás együttesünk a délvidéki Topolyán megrendezett TSC Kupán. A kétnapos tornáról Ubrankovics Zoltán vezetőedző adott honlapunknak értékelést.

"A nyitómérkőzésen megleptük a Ferencvárost bátor, nyílt játékunkkal. Az első félidőben szinte át se tudtak jönni a mi térfelünkre. Sajnos a sok helyzetből csak egyet tudtunk értékesíteni. A második játékrészben már az ellenfelünk is határozottabbá agresszívebbé vált, beszorított minket, de ahogy kitudtunk jönni a szorításból veszélyes támadásokat tudtunk vezetni és a kontrákból hármat értékesítettünk és ilyen arányban is de megérdemelten hagytuk el győztesen a műfüves pályát.

A második mérkőzésen, a Dunaszerdahely ellen már az első helyzetünket gólra váltottunk. Utána viszont az ellenfelünk egyéni kezdeményezései miatt nehéz pillanatokat éltünk át. Rendeztük a sorainkat, kiegyensúlyozottá vált a játék. A második félidőben ismét mi tudtuk irányítani a játékot, és végére sikerült egy újabb góllal, megérdemelten bebiztosítani a győzelmet.

Az utolsó mérkőzés a döntőbe jutásról döntött. Két hasonló képzettségű csapat találkozott. Ahogy tettük az előző mérkőzéseken, kezdeményezően léptünk fel, enyhe fölényt harcolunk ki, és egy távoli átlövéssel megszereztük a vezetést. A második félidőben agresszivebbé, többet futóvá vált az ellenfelünk, hisz a Topolyának csak a győzelem volt jó a döntőbe jutásához. Enyhe fölényt harcolt ki, de nekünk volt ebben az időszakban egy nagy gólhelyzetünk, amit a gólvonalról vágtak ki. Az ellenfelünk egyre jobban fokozta a nyomást, mi pedig egyre kevesebbszer tudtunk átjönni a térfelére. A félidő vége előtt pár perccel meg tudták fordítani az eredményt. Mi gyorsan szerkezetet váltottunk megpróbáltunk egalizálni. Adódtak kisebb lehetőségeink, de sikerültelenek maradtunk.

A harmadik helyért játszott mérkőzés, a Puskás ellen az elején a mi fölényünket hozta. Az első nagy gólhelyzet előttünk adódott, de lassan, körülményesen fejeztük be, így nem szereztük gólt. Az ellenfelünk egyre jobban át tudta játszani a letámadásainkat a középső tengelyben, valamint főleg jobb oldalt, a szélén jól bontottak meg. Egy ilyen szituációból kialakult mélységi indításból meg tudták szerezni a vezetést. Zavarodottságunkat gyorsan még három góllal jutalmazták. A félidőben rendeztük a sorokat így egy kicsit kiegyensúlyozottabbá vált a játék, de érezhető volt, hogy ellenfelünk technikailag, taktikailag és gyorsaság összetevőkben lényegesen felkészültebb nálunk. Támadásainkat a boxig el tudtuk vinni, de kapura nem jelentettünk veszélyt. Viszont az ő mélységi beindulásaikból kialakított helyzeteket hol a kapusunk bravúrral, hol pedig a visszafutó védönk rúgta ki a gólvonalról.

Sajnos egyet nem tudtunk megakadályozni, így tovább tudták növelni az előnyüket és teljesen megérdemelten nyerték meg a harmadik helyért folytatott mérkőzést. A torna azt adta, amit vártam. A magyarországi elithez képest technikailag, taktikailag, gyorsaság összetevőkben még nagy a lemaradásunk, de a játékosaink sok összetevőben sokat léptek előre. Ez a torna jól szolgálta a fejlődésüket és méltó módon képviseltük a Székelyföld Labdarúgó Akadémiát és Székelyföldet".

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza