Kispad | U15 | Ubrankovics Zoltán | Brassói Kids Tâmpa – FK 0–1

A Brassói Kids Tâmpa elleni idegenbeli győzelemmel folytatta play-off szereplését U15-ös, elitligás csapatunk. Az egygólos diadal után Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelt honlapunknak.

Kispad | U15 | Ubrankovics Zoltán | Brassói Kids Tâmpa – FK 0–1

A Brassói Kids Tâmpa elleni idegenbeli győzelemmel folytatta play-off szereplését U15-ös, elitligás csapatunk. Az egygólos diadal után Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelt honlapunknak.

"A mérkőzés elején gyorsabban át tudta játszani a középpályát az ellenfelünk, így az első helyzet előttük adódott, távoli lövéssel veszélyeztettek. Helycserével - ami eredetileg is ki volt hirdetve - stabilizáltuk és elkezdtük uralni egyre jobban a középpályát, folyamatosan nyomás alá tudtuk helyezni a labdást, így hibára tudtuk kényszeríteni, ebből fakadóan az első vagy második, illetve a harmadik játékos fel tudta szedni a labdát, valamint támadás építéseinket 1-2 érintős játékkal, labda folyamatos mozgásba való tartásával, oldalváltásokkal felgyorsítottuk. A kapunktól épített támadásaink sikeresek voltak: kiforgásokkal, helycserékkel meg tudtuk bontani őket és ha ki kellett emelni és nem volt pontos, akkor a második labdát nagy arányban, de meg tudtuk szerezni a középső vagy esetleg támadó zónában. Ott a középső tengelyen az egyéni betöréseink nem voltak hatékonyak. Egyre több oldal váltásokat, kényszerítőket alkalmaztunk és a 24.percben hátulról indított egy nagyon szépen felépített támadásból megérdemelten szereztük meg az első találatunkat ami, mint később kiderült ez győztes is volt. Ez a gól, ahogy ez föl lett építve a szélső védő, szélső támadó, védekező középpályás, támadó középpályás és a 9-es pozícióban játszó játékos által, az az egész féléves fejlődésüket, előre lépésüket, a tanult taktikai, technikai elemeket tökéletesen lemintázta.

Ezután a félidő második felére gyakorlatilag át se tudtak jönni a félpályán: őket megfogta a gól, mi jól támadtunk le, jól helyeztünk nyomást a labdásra, hibára kényszerítettük őket és a megszerzett labdából dolgoztuk ki a helyzeteinket, amik nem sokkal, de elkerülték a kaput. A második félidőben az első félidő elejétől kezdődő hóesés már maradandó nyomot hagyott a pályán. Kialakult egy 3-4 centis réteg a játéktéren, ami meghatározta a játékot. A mi lapos passzos játékunkat kicsit fékezte, ennek ellenére szépen építettünk a támadó zónáig támadást. Ott már elég nagy létszámmal találkoztunk és kevesebb passzal, inkább betöréssel, csellel próbáltuk bevinni a boxon belülre a labdát. Ezek nagyon sokszor elakadtak a pálya viszontagságai miatt is. Jobb oldalalunk nagyon aktív volt, többször mögéjük tudtunk kerülni, beadással, kiharcolt szögletekkel, vagy betöréssel, lövéssel be tudtuk fejezni a támadásokat.

Kezdett a két csapat hosszú lenni, mert sokszor kialakult a „rúgd és fuss” elv. Az ő játékuk alapvetően is erre alapult, pontosabban a gyors átmenetekre védekezésből támadásba, a kilences pozícióban játszó játékos megjátszásával. A mérkőzés vége felé ki is alakult ebből egy veszélyes szituáció, de a kapusunk és a két belső védőnk együttes erővel tisztázni tudta ezt közvetlen a kapunk előtt. Összességében megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést a helyzetek alapján akár nagyobb gólkülönbség is lehetet volna. Bár két kontaktból kialakult súlyos sérülés tovább nehezíti a jövő heti, Bukaresti Steaua elleni bajnoki és egyben az őszi első helyezés sorsáról döntő mérkőzésre való felkészülésünket, de úgy készülünk, hogy méltó módon le tudjuk zárni ezt a szakaszt a bajnokságban".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza