Kispad U16 | Szakál Csaba | AFC Botoşani – FK Csíkszereda 1–3

Kispad U16 | Szakál Csaba | AFC Botoşani – FK Csíkszereda 1–3

Idegenbeli győzelemmel bizonyította U16-os Elitligás csapatunk, hogy az elmúlt hétvégén elszenvedett hazai vereség csak kisiklás volt. A botoşani-i mérkőzést Szakál Csaba vezetőedző értékelte.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első pillanattól kezdve nagy nyomás alá helyeztük a hazaiakat. Amit elterveztünk: a magas letámadás, a középpályás presszing, jól működött, sok labdát szereztünk. Ellenfelünk abszolút nem tudott labdát kihozni, beszorítottuk őket, ezért elég direkt játékra váltottak, és hosszú labdákkal próbáltak operálni, pár alkalommal sikerült is fejtörést okozniuk ezzel. Nehéz volt tartani a stílusunkat és a taktikai elemeinket, sajnos a körülmények sem voltak ideálisak ehhez a mai napon” – utalt a pálya minőségére vezetőedzőnk.

Hazai vezetés a semmiből

A hazaiak a félidő közepén szinte a semmiből előnyhöz jutottak egy szabadrúgást követően. Ez nem törte meg a srácokat, jól reagáltak a bekapott gólra, és továbbra is sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, nagyon bátran próbálkoztunk, és gólt, gólokat rúghattunk volna, de egészen a félidő végéig nem tudtuk megszerezni az egyenlítő találatot. Ekkor viszont megtört a jég. Mindkét játékrészről elmondható, hogy a rögzített helyzetek után, és bedobásokból is veszélyesek voltunk a Botosán kapujára” – elevenítette fel az eseményeket a szakember.

Gólok a hajrában

A második félidőben is mi domináltunk, irányítottuk a játékot, nagy lehetőségeket tudtunk kidolgozni. Kontroll alatt tartottuk az ellenfelet, de az igazat megvallva két-három ígéretes lehetőségük nekik is adódott. Egészen az utolsó tíz percig nem tudtuk megszerezni a vezetést, ám ekkor egy beadást követően, remek góllal átvettük a vezetést, majd a lefújás előtt három perccel újabb találatot jegyezhettünk, és be tudtuk darálni a hazaiakat. Így kell nekiállni minden meccsnek, ahogy most tettük. Ez a csapat, aki ma pályára lépett, és a mutatott teljesítmény szöges ellentéte volt a múlt hetinek” – foglalta össze a pályán történteket az edző.

Szenvedélyesen futballoztunk

„Nagyon kellemetlen stílusban játszó ellenfelet sikerült hátrányból felállva legyőznünk egy olyan pályán, aminek a talaja abszolút nem volt alkalmas gyors, rövidpasszos játékra. Aki itt volt, az elmondhatja, hogy megérte kijönni ezért a találkozóért. Szenvedélyesen futballoztunk – ez az, ami mindig is jellemző kell, hogy legyen ránk! Ez az igazi arca a srácoknak, amit most mutattak! Kétség nem fér hozzá, teljesen megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot a Botosán otthonában” – összegzett Szakál Csaba.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza