Kispad U16 | Szakál Csaba | FK Csíkszereda – Sepsi OSK 0–4

Kispad U16 | Szakál Csaba | FK Csíkszereda – Sepsi OSK 0–4

A hétvégén megszakadt Elitligás U16-os csapatunk győzelmi sorozata. Fiatal tehetségeink öt győztes mérkőzés után hazai pályán kaptak ki a Sepsi OSK-tól. A mérkőzést Szakál Csaba vezetőedző értékelte.

Mint Szakál Csaba elmondta, nem a legjobb előjelekkel vágtunk neki ennek az összecsapásnak. Sérülések, és egyéb okok miatt nagy számban hiányoztak a meghatározó játékosaink. A meccs alakulását így foglalta össze a szakember:

A mérkőzés első fél órájában könnyedén tudtunk helyzeteket kialakítani, megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, és nem túlzok, ha azt mondom, akár két-három gólos előnyre tehettünk volna szert. A harmincadik percben egy kapitális egyéni hibát követően előnyhöz jutottak, majd nem sokkal később egy újabb nagy egyéni hiba után megduplázta az előnyét a Sepsi. Ez szemmel láthatóan megfogta a csapatot” – kezdte Szakál Csaba, a folytatásról pedig ezt mondta:

Hátul egyre többet hibáztunk, rosszul helyezkedtünk, elszámoltuk magunkat, hiányoztak az egyéni felelősségvállalások, és nagyon kevés volt a kommunikáció is. Elöl eközben több butaságot is vétettünk, ziccereket hibáztunk. Ígéretes helyekről elvégezhető pontrúgásokat szalasztottunk el, amitől egyre jobban elbizonytalanodtunk, és ahogy lenni szokott ellenfelünk vérszemet kapott. A második játékrészben több dolgon is változtattunk, de futnunk kellett az eredmény után, és hiába voltak meg újra a helyzeteink, egyszerűen nem tudtunk közelebb zárkózni. Csakúgy, mint az első félidőben, a másodikban is két kapitális egyéni hiba után lezárták a meccset a vendégek” - foglalta össze a vezetőedző. 

Ellenünk mindenki extramotivált

Nyilván egyszer minden sorozat megszakad, ugyanakkor szerettük volna minél tovább megőrizni a veretlenségünket. Egy botlás sosem jön jókor, de most egy a tabellán mögöttünk álló csapat tudta elvinni tőlünk mindhárom pontot, mely az előző négy bajnokiját elveszítette. Az ellenfeleink sok esetben ellenünk játsszák az idényük legjobb mérkőzését. A Csíkszereda ellen mindenki extramotiváltan lép pályára, és ez most sem volt másképp. Ezt az elkövetkező időszakban nagyon észben kell tartanunk, mivel nehezebb lett a helyzetünk ennek a vereségnek köszönhetően” – fogalmazott a szakember, aki nem rejtette véka alá csalódottságát.

Roppant csalódott, és dühös voltam a mérkőzés után, nem igazán tudtam hova tenni pár játékos teljesítményét, de legfőképpen hozzáállását. Egy csapat vagyunk ilyenkor is, leszűrjük a tanulságokat, és hétfőtől kőkeményen folytatjuk a munkát, viszont néhány játékosnak komolyan el kell gondolkodnia a teljesítményén, és a hozzáállásán, mert ez kevés ahhoz, hogy ebben a klubban futballozzon” – emelte ki, majd immár a következő hetek kihívásaira vonatkozóan így fogalmazott:

A folytatásban megszerezhető összes pontra szükségünk lesz, ha az élen szeretnénk zárni az alapszakaszt. Mentális szempontból ez egyáltalán nem könnyű. Öt bajnoki mérkőzés van még hátra, bárki is lesz az ellenfél a soron következő fordulókban, kizárólag a győzelemre fogunk törekedni, ezután is ez lesz a célunk, és emellett a legfontosabb dolog, hogy a játékunk színvonalát is emelnünk kell ehhez a produkcióhoz képest” – zárta értékelését Szakál Csaba.

A javításra ezen a szombaton nyílik lehetőség, amikor az AFC Botoşani csapatához látogatnak a fiúk.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza