Kispad U16 | Szakál Csaba | Jászvásári Politehnica – FK Csíkszereda 1–1

Kispad U16 | Szakál Csaba | Jászvásári Politehnica – FK Csíkszereda 1–1

Döntetlenre végződött U16-os Elitligás csapatunk szombati, jászvásári bajnoki mérkőzése a Politehnica ellen. A döcögős játék mellett ezúttal a bíráskodással is meg kellett küzdenie a játékosoknak és a stábnak. Szakál Csaba vezetőedző értékelt a mérkőzést követően.

A mai játékunk nem volt szép és eredményes sem, mondom ezt annak tükrében, hogy a helyzeteink még így is jócskán megvoltak, és a hazaiak elvétve kerültek a kapunk közelébe. Sokkal többet éreztünk ebben a mérkőzésben, de ehhez türelmesebben, higgadtabban kellett volna játszanunk. Sajnos a második félidő utolsó negyed óráját leszámítva nem játszottunk jól. Nyomás alatt tartottuk a Poli csapatát, a labda nálunk volt, de rendkívül enerváltan, pontatlanul fociztunk” – mondta önkritikusan a szakember.

Mindezzel együtt az első félidőben többet támadtunk, mezőnyfölényben játszottunk, és már az ötödik percben megszereztük a vezetést egy rendkívül tetszetős kombinatív támadást követően” – folytatta. Rosszul indult a második félidő…

A lehető legrosszabban kezdtük a második játékrészt. Nagyon dühítő, hogy rögtön az első percben egyenlíteni tudott ellenfelünk. Ismételten szabadrúgásból kaptunk gólt, csakúgy, mint a legutóbbi idegenbeli meccsünkön Botosánban” – idézte fel Szakál Csaba. Ám utólag az is kiderült, hogy az egyenlítő gól nem is volt gól...

Az egyenlítő találat pikantériájához hozzátartozik, hogy a játékszer nem volt bent teljes terjedelmével. Sőt, a videofelvételt visszanézve abszolút nem haladt át a labda a gólvonalon, de a játékvezető az asszisztense habozás nélküli jelzésére megadta a gólt” – osztotta meg a vezetőedző. Hozzáfűzte azt is, hogy a második játékrészben is a győzelemre törekedtünk, a mérkőzés utolsó negyed órájában óriási ziccereket hibáztunk, a hazaiak kapusa pedig hatalmas bravúrokat mutatott be. Egy beadást követően még a kapufát is telibe találtuk.

Sajnos nem csak a mutatott játék és a kimaradt lehetőségek okoztak fejtörést.

Ami mellett nehezen tudok elmenni szó nélkül, az a kritikán aluli játékvezetés volt. Mióta edzőként dolgozok, nem találkoztam még olyan játékvezetéssel eddig, akik ennyire nyíltan nyúltak volna bele egy utánpótlás mérkőzésbe. Bosszantó, hogy őket sehol nem kérik számon az ilyen »teljesítményért«. Ennek ellenére is minden esélyünk megvolt arra, hogy begyűjtsük a három pontot, viszont az előttünk adódó helyzetekkel nem jól sáfárkodtunk, így be kellett érnünk egy ponttal” – összegzett Szakál Csaba.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza